“Suntem pregătiți pentru un meci bărbătesc!”

Publicat in Sport 25 Februarie 2015 1266 ori
Google+ WhatsApp
“Suntem pregătiți pentru un meci bărbătesc!”
“Suntem pregătiți pentru un meci bărbătesc!”

Petrolul a debutat cu victorie în retur, fiind singura echipă gazdă care a reușit să câștige toate punctele puse în joc! După fix o săptămână, mai precis vineri, de la ora 20:30, “lupii” vor juca departe, la Botoșani, într-un meci ce se anunță foarte greu.

Trupa din Moldova a ajuns în preajma podiumului grație unui tur de excepție în care a strâns nu mai puțin de 27 de puncte din opt victorii și trei meciuri nule! Și care, acum o săptămână, a remizat la Mediaș, 1-1... O echipă antrenată de ambițiosul Leo Grozavu și care, prin vocea președintelui Șfaițer, anunță un meci mare cu Petrolul.

La rându-i, Rednic a părut astăzi, la conferința de presă, un antrenor ceva mai mulțumit vizavi de lot, recuperarea suspendatului Satli dar și indiciile potrivit cărora Vasilache ar putea intra în posesia “cărții verzi” făcându-l să privească altfel partida cu FC Botoșani. „ O să fie un meci foarte greu, dar suntem pregătiţi, chiar şi pentru unele dueluri mai bărbăteşti, una peste alta ne interesează să câştigăm cele trei puncte! Teixeira a acuzat o uşoară contractură la antrenamentul de ieri, astăzi s-a pregătit separat iar mâine va fi testat pentru a ne da seama dacă va putea juca sau nu la Botoşani. Sunt un pic îngrijorat, pentru că este un jucător foarte important pentru noi, dar, dacă va fi nevoie, suntem pregătiţi să ne descurcăm şi fără el. În ceea ce-l priveşte pe Vasilache, am promisiuni că mâine sau vineri, cel târziu, vom avea cartea verde. El se simte bine aici, s-a integrat rapid şi am nevoie de el, mai ales la acest meci”. ”Puriul” a anunţat un lot de 20 de jucători pentru meciul de la Botoşani, în calcule intrând atât Pastorini cât şi Beţa,ambii reprezentând variante de rezervă dacă nu se va putea miza pe Teixeira şi Vasilache.

Echipa se va deplasa până la Iași pe calea aerului iar de acolo și până la Botoșani, cu autocarul. La Botoșani, Geraldo&Co. se vor caza la hotelui Rapsodia iar întoarcerea la Ploiești se va face imediat după meci, cu autocarul!

“Meme” Tchite a semnat cu Petrolul

Potrivit site-ului clubului, Petrolul a reușit, astăzi dimineață, să obțină semnătura atacantului belgian Mohamed Tchite, fotbalistul parafând un contract valabil până la finele sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

În vârstă de 31 de ani și cu o carte de vizită impresionantă, Mohamed “Meme” Tchite a venit la Ploiești din postura de jucător liber, fiind convins de către antrenorul Mircea Rednic că Petrolul reprezintă, la acest moment, cea mai bună alegere pentru el dintre toate ofertele avute în ultima perioadă.

Născut la 31 ianuarie 1984 în Burundi, “Meme” Tchite este singurul fotbalist în activitate care a evoluat pentru toate cele 3 mari puteri ale fotbalului belgian, Anderlecht, Standard Liege și Club Brugge, având cifre remarcabile și în perioada 2007-2010 petrecută în Spania, la Racing Santander.

“Tchite este un vârf de clasă și am mare încredere că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Are un nume important în Belgia și sunt convins că se va remarca imediat și în campionatul românesc. În absența lui Toto Tamuz, aflat în recuperare, aveam mare nevoie de un atacant și sunt foarte bucuros că Meme s-a alătura haitei noastre. Are un stil spectaculos, iar fanii noștri îl vor îndrăgi imediat! Îmi pare rău că n-a reuşit să vină mai devreme, dar e bine că am putut să-l conving să ni se alăture şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Din punct de vedere fizic e pus la punct, dar nu are jocuri în picioare şi nu va merge cu noi la Botoşani, aşa că, cel mai probabil, o să-l vedem pe teren la meciul cu Steaua, de săptămâna viitoare. E un tip cu mare personalitate şi e destul de greu să lucrezi cu el. Dar, mă cunoaşte, şi-a luat informaţii şi din alte părţi, şi a ales să vină aici, pentru că avea nevoie de cineva care să-l ajute să-şi revină, în condiţiile în care n-a mai jucat de 7-8 luni. Îl interesează să se pregătească şi să revină la nivelul pe care toată lumea îl ştie””, a declarat Rednic despre noua achiziție a Petrolului.

La rândul său, Tchite a declarat: “Este o nouă experiență pentru mine și sunt fericit că am ajuns la Petrolul. Am aflat deja despre tradiția acestui club și am văzut imagini cu suporterii înfocați ai echipei. Atmosfera de pe stadion este extraordinară și sunt nerăbdător să joc în fața lor. Vreau și sunt sigur că o să îi fac fericiți!”.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.