Campionii sunt în scădere de turație

Publicat in Sport 25 Februarie 2015 933 ori
Google+ WhatsApp
Campionii sunt în scădere de turație
Campionii sunt în scădere de turație

CSU Asesoft – U BT Cluj 74-88 (24-27, 21-27, 9-9, 20-25)

Ploieștenii au înregistrat a doua înfrângere consecutivă în Liga Națională, după ce au cedat pe teren propriu în fața lui U BT Cluj. Cu o echipă complet schimbată, în care jucătorii europeni au devenit majoritari, dar și cu unele probleme de comunicare, formația lui Arnautovic nu a reușit să țină ritmul în fața unei formații parcă mai sudate la acest moment al sezonului.

Presingul agresiv al oaspeților a pus reale probleme Asesoftului în prima repriză. Fără Silvășan, care a acuzat unele probleme la spate chiar în ziua meciului, dar cu Barnette și Mandache, foarte preciși de la distanță, trupa lui Țenter a cauzat destule „stricăciuni” în defensiva gazdelor.

Aflat la debutul pentru noua sa echipă, Zigeranovic a strâns rapid două faulturi și s-a văzut nevoit să evolueze prudent în apărare, pe finalul primei părți. Mai atletici sub panou, dar și mai grijulii la construcție, ardelenii au reușit performanța să înscrie două coșuri din „downtown” în doar 5 secunde, după o neînțelegere la repunere a prahovenilor, scor 26-33 (min 13), iar, până la pauză, doar doza de magie venită din partea lui Avramov și Runkauskas, completați de Burlacu, a ținut campioana în meci.

Contrar așteptărilor, tot ardelenii au fost cu mult mai activi la reluare. Plusul de viteză din dreptul „studenților” și ratările de sub coș ale adversarului au dus tabela la un greu de imaginat 45-61 (min 25), cu Zigeranovic dezghețând ulterior atacul gazdelor, de sub coș, dar și de la linia de fault, pentru 49-63 (min 27). Sârbul a dat semnalul revenirii și, în ciuda ratărilor de la libere, „alb-albaștrii” scădeau ecartul la sub 10 puncte, la intrarea în ultimul sfert.

Același Zigeranovic a ridicat sala în picioare, după o finalizare de lângă Baciu și, la două posesii în spatele Clujului, Arnautovic l-a aruncat în luptă pe Runkauskas, cu 4 greșeli la activ. Din păcate, fără efect pe tabelă, deoarece într-un final dominat de mulți nervi, în ambele tabere, U BT Cluj și-a păstrat luciditatea, profitând de cadourile oferite de campioni.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.