Ivan Zigeranovic revine în Liga Naţională pentru a cuceri titlul cu CSU Asesoft

Publicat in Sport 20 Februarie 2015 1252 ori
Google+ WhatsApp
Ivan Zigeranovic revine în Liga Naţională pentru a cuceri titlul cu CSU Asesoft
Ivan Zigeranovic revine în Liga Naţională pentru a cuceri titlul cu CSU Asesoft

Managerii campioanei CSU Asesoft au obţinut semnătura unui pivot cu mare experienţă europeană, în tentativa de a fortifica spaţiul de 3 secunde. Ivan Zigeranovic (30 ani, 2.12 metri) vine de la campioana Poloniei, Turow Zgorzelec, unde a fost coleg cu internaţionalul român Vlad Moldoveanu şi a evoluat în grupele Euroligii.

Ivan Zigeranovic este un nume cunoscut iubitorilor de baschet din România. Pivotul sârb a mai evoluat în Liga Naţională pentru Gaz Metan Mediaş (2009-2010, 2012), a disputat o finală de Cupă, în compania lui BC Timişoara, şi o semifinală de play-off, împotriva Asesoftului, ambele pierdute în 2010, şi a ţinut capul de afiş în Polonia, în ultimele două sezoane, în tricoul lui Turow.

Un jucător puternic, inteligent, capabil să înscrie din apropierea inelului, dar şi de la semidistanţă, Zigeranovic a bifat 10 jocuri în grupele Euroligii, în actuala ediţie, având medii de 4 puncte şi 2.2 recuperări, în doar 10 minute petrecute pe teren. Sârbul a avut o prestaţie solidă în chiar jocul de debut, cu Panathinaikos Atena (10 puncte, 3 recuperări), iar în „Last 32” EuroCup a strâns 6 prezenţe, cu medii de 4.2 puncte şi 2.2 recuperări, cu un procentaj de 53% la aruncările din acţiune.

„Avem referinţe foarte bune despre Zigeranovic, iar antrenorii noştri abia aşteaptă să lucreze cu el. În plus, vorbeşte şi scrie la perfecţie în limba română şi, din vară, vom depune toate eforturile astfel încât să obţină paşaport românesc. Am elibera astfel un loc de străin”, a declarat preşedintele executiv Ionuţ Georgescu.

Campion în Polonia, anul trecut, Ivan Zigeranovic a făcut pereche sub panouri, din toamna lui 2014, cu Vlad Moldoveanu, având o concurenţă serioasă în „front-court”, alături de un american şi alţi doi polonezi. Chiar dacă a început ca titular aproape toate partidele din Euroligă şi EuroCup, centrul sârb a evoluat în medie undeva la 10 mintue, tocmai prin prisma rotaţiei adânci impuse de banca lui Turow.

Zigeranovic a semnat un contract valabil pe un sezon şi jumătate, cu opţiunea clubului pentru ediţia viitoare.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.