Revanșa “liliecilor”

Publicat in Sport 29 Ianuarie 2015 851 ori
Google+ WhatsApp
Revanșa “liliecilor”
Revanșa “liliecilor”

CSU Asesoft - Valencia 84-100 (30-42, 19-19, 20-24, 15-15)

Campionii României s-au străduit să repete prestația senzațională din urmă cu o săptămână, atunci când s-au impus în deplasare, contra Valenciei.

Numai că, deciși să nu mai trăiască o nouă mare surpriză, spaniolii au venit la Ploiești deciși, conducând partida de la un capăt la celălalt, jucând extrem de atent și nelăsînd nicio speranță elevilor lui Arnautovic. Care, spre lauda și cinstea lor, în afara primului sfert, au făcut un meci mare, ținându-se aproape de o echipă cu adevărat formidabilă!

S-a terminat 100-84 în favoarea Valenciei, care a reușit a doua victorie în patru meciuri. CSU Ploiești este ultima în grupă, cu un singur succes, dar, totuși, mai păstrează șanse de calificare în optimile competiției.

Statistică

CSU Asesoft: Pelekanos (4 puncte), Labovic (2p), Mohammed (9p), Lee (17p), Cooper (4p), Flowers (5p), Runkauskas (25p), Hayes (18p).

Valencia: Ribas (19p), Nedovic (9p), Sato (19p), Dubljevic (16p), Vives (2p), Martinez (16p), Loncar (4p), Aguilar (2p), Harangody (13p)

Declarații după meci

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: “Am întâlnit o echipă a Valenciei în mare formă și dornică să șteargă impresia lăsată fanilor proprii în urmă cu o săptămână. Spaniolii au prins o zi excelentă la aruncările din acțiune, în special în primul sfert, când s-a și făcut diferență. Celelalte secvențe ale jocului au fost mult mai echilibrate, am încercat să alergăm după adversarii noștri, dar la un asemenea nivel, împotriva unei asemenea echipe, este aproape imposibil să revii de la 10-15 puncte”.

Levente Szijarto, fundaș CSU Asesoft: “Valencia a fost mai bună și mai precisă în această seară și nu cred că o altă defensivă i-ar fi putut face față la felul în care spaniolii au evoluat. Am întâlnit jucători de certă valoare, câștigători de Euroligă și EuroCup, dar consider că și noi am contribuit la acest spectacol. Ne doream să obținem mai mult din aceste două partide, dar trebuie să conștientizăm că nu în fiecare zi poți face Valencia să sufere”.

Carles Duran, antrenor Valencia Basket: “Sunt foarte fericit pentru victoria obținută la Ploiești, pe un teren pe care CSU Asesoft a bifat succese importante în prima fază a grupelor. Nu a fost un meci ușor, întrucât formația gazdă dispune de jucători talentați care au încercat în permanență să pună presiune și să întoarcă jocul în favoarea lor. Am urcat pe locul 2 în grupă, dar meciul de la Nancy, de săptămâna viitoare, este unul extrem de important pentru configurația finală. Suntem obligați să câștigăm în Franța pentru a ne califica în optimi și pentru a încerca să continuăm cursa de apărare a trofeului”.

Grupa N: Rezultate și clasament

Etapa a IV-a

CSU Asesoft – Valencia Basket 84-100

Lokomotiv Kuban – SLUC Nancy 85-70

Clasament

1. Lokomotiv Kuban (4-0) – 8 puncte

2. Valencia Basket (2-2) – 6 puncte

3. SLUC Nancy (1-3) – 5 puncte

4. CSU Asesoft (1-3) – 5 puncte

Etapa viitoare: SLUC Nancy – Valencia Basket, Lokomotiv Kuban – CSU Asesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.