Ce miracol, ce minune!

Publicat in Sport 22 Ianuarie 2015 Actualizat: 22 Ianuarie 2015 564 ori
Google+ WhatsApp
Ce miracol, ce minune!
Ce miracol, ce minune!

Valencia Basket – CSU Asesoft 87-92 (41-47)

Campioana României, CSU Asesoft Ploieşti, a învins aseară, în deplasare, deţinătoarea Eurocup, formaţia spaniolă Valencia Basket, cu scorul de 92-87, în cea de-a treia partidă din grupa N, contând pentru 16-imile competiţiei.

Cum se cunoaște, Valencia Basket este câştigătoarea Eurocup în anul 2014, victoria formaţiei prahovene fiind astfel cea mai importantă din istoria participărilor sale în competiţiile continentale.

Ploieștenii au controlat partida de la un capăt la celălalt, puține fiind momentele în care gazdele să egaleze sau să ajungă în avantaj, vreme de doar câteva momente! Chiar dacă erau considerați victime sigure după înfrângerile usturătoare cu Lokomotiv Kuban, 59-85 (32-42), și în deplasare, cu SLUC Nancy, 67-84 (32-37), și mai ales fiind lipsiți de aportul play-makerului Dee Brown, plecat în Bulgaria la Lukoil Academic Sofia,elevii lui Arnautovic s-au autodepășit și au evoluat extraordinar în „Pabellon Fuente de San Luis”. Miile de spectatori prezenți au fost reduse la tăcere după ce Runkauskas, Mohammed și Hayws și Lee au reușit cel mai bun meci al lor de când au semnat cu trupa ploieșteană.

Cum la Nancy nu a intrat aproape nimic, toată suflarea baschetului românesc fiind foarte dezamăgită, așa, aseară, campionii României au reușit aproape totul, scuturând plasa inelului din toate pozițiile, de la orice distanță! Cu o așa prestație este clar că nu ai cum să pierzi iar la final, în aplauzele spectatorilor, elevii lui Arnautovic s-au comportat minunat, fără bucurie exacerbată ori horă a bucuriei! În fond, chiar dacă a fost uriașă, izbânda rămâne contabilizată cu numai 2 puncte iar războiul ieșirii (și) din această grupă infernală continuă!

Din faza 16-imilor, care include 32 de echipe împărţite în opt grupe, primele două clasate se vor califica în optimile de finală, care programează meciuri eliminatorii, în 3 şi 11 martie, sferturile urmând a se desfăşura în 17 şi 25 martie, semifinalele în 31 martie şi 8 aprilie, iar finala pentru trofeu în 24 şi 29 aprilie.

Cum se cunoaște, Eurocup este a doua competiţie valorică a continentului, după Euroligă.

Marcatori: Valencia  - Loncar 19 puncte, Dubljevici 17, Lucici 15, Harangody 10, Vives 9, Sato 6, Ribas 4, Martinez 4, Nedovici 3; CSU - Runkauskas 22 puncte, Mohammed 20, Hayes 19, Lee 12, Pelekanos 7, Flowers 7, Cooper 5.

Grupa N, etapa a 3-a

SLUC Nancy – Kuban Krasnodar 57-66

Valencia Basket – CSU Asesoft 87-92

Clasament

1. Kuban Krasnodar (3-0) – 6 puncte

2. Valencia Basket (1-2) – 4 puncte

3. CSU Asesoft (1-2) – 4 puncte

4. SLUC Nancy (1-2) – 4 puncte

Următoarele meciuri din grupa N se vor desfăşura astfel: Kuban - Nancy, CSU Ploieşti - Valencia (28 ianuarie), Kuban - CSU Ploieşti, Nancy - Valencia (4 februarie), CSU Ploieşti - Nancy, Valencia - Kuban (11 februarie).

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.