Cu viteza a doua... din patru posibile!

Publicat in Sport 15 Ianuarie 2015 441 ori
Google+ WhatsApp
Cu viteza a doua... din patru posibile!
Cu viteza a doua... din patru posibile!

SLUC Nancy – CSU Asesoft 84-67 (37-32)

Meciul din „Palais Jean Weille”, considerat de mulți ca fiind primul episod al duelului pentru locul 3 în grupa N, a fost din start unul spectaculos, cu multe răsturnări de situație. Dacă la debut CSU Asesoft a fost formația mai precisă, conducând cu 6-0 grație reușitelor lui Runkauskas și Flowers, francezii au terminat în forță prima repriză, cu americanii Duggins și Falker conlucrând pentru un parțial de 9-1 care avea să răstoarne situația la pauză. Într-un prim act desfășurat de altfel sub semnul echilibrului, de notat ar fi prestația bună a lui Cooper, care, venit de pe bancă, și-a trecut în cont 6 puncte și 2 recuperări, dându-i serios de furcă principalului recuperator din EuroCup, Randal Falker.

Spre satisfacția celor peste 3.500 de spectatori prezenți în tribune, sfertul 3 s-a desfășurat într-o singură direcție. Francezii au atras mingea ca un magnet, dezvoltând o viteză în plus pe atacurile poziționale și lăsându-i deseori pe adversari fără reacție la combinațiile rapide de sub coș. Falker, Pietrus și Duggind au zguduit fiecare inelul,scor 51-36 (min 25) pentru ca, la celălalt panou, Mohammed să-și asume responsabilitatea unor incursiuni personale, care să lase însă intactă diferența. În aceste condiții, secvența finală a devenit una mai mult decât previzibilă, Nancy reușind performanța de a înscrie cu toți jucătorii, în vreme ce elevii lui Arnautovic, vizibil descumpăniți, să încerce să limiteze proporțiile.

Peste o săptămână, CSU Asesoft (0-2) va juca la Valencia (1-1), care, în celălalt meci al grupei, a cedat la Krasnodar, scor 62-74.

Declarații după meci

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: “Am pierdut acest meci în debutul părții secunde. La un asemenea nivel, câteva minute de neatenție te pot costa scump, asta mai ales când adversarul se distanțează la 15-20 de puncte și te pune în situația de a risca foarte mult în timpul rămas până la final. Asta s-a și întâmplat în sfertul 3, din păcate, unul foarte slab pentru noi din toate punctele de vedere. Felicit echipa din Nancy pentru victoria obținută, în mod cert a fost formația mai bună”.

Alain Weisz, antrenor SLUC Nancy : “Știam că vom întâlni o echipă care înscrie multe puncte, o echipă agresivă și foarte periculoasă în deplasare. Elevii mei au înțeles acest lucru abia după 15 minute în care CSU Asesoft ne-a pus destule probleme. Din momentul în care am început să dominăm jocul în spațiul de trei secunde și am taxat deseori pe contraatac, am trecut la cârma partidei și nu am mai cedat inițiativa până la final. Sunt fericit pentru victoria obținută, dar, pentru a ne califica mai departe, trebuie să câștigăm meciurile de pe teren propriu și să bifăm un succes în deplasare. Cu siguranță nu ne va fi deloc ușor în contextul actual, cu două echipe, Kuban și Valencia, care-și doresc să câștige din nou trofeul”.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.