Diferență mare, chiar colosală!

Publicat in Sport 08 Ianuarie 2015 1087 ori
Google+ WhatsApp
Diferență mare, chiar colosală!
Diferență mare, chiar colosală!

CSU Asesoft – Lokomotiv Kuban 59-85 (13-20, 19-22, 19-20, 8-23)

La debutul în Top 32, campionii României au părut precum mielul la tăiere: timizi, chiar fricoși în fața unei mașini de baschet venită să facă demonstrații de putere. Cu americanii Randolph și Brown imperiali pe durata întregii partide dar, în special, prezentând un model de apărare demn de Euroliga, elevii lui Bazarevich au arătat frumusețea baschetului și modul în care o echipă de top își subordonează adversarul fără niciun resentiment.

Incapabili să reacționeze, elevii lui Arnautovic s-au recunoscut învinși și, probabil, vor avea și multe teme de discuție la vizionarea din această seară. Firește, nu a fost decât o înfrângere - este adevărat, usturătoare – meciurile următoare urmând să ne lămurească dacă acest nivel al competiției chiar este unul de netrecut. Văzându-i la lucru pe “extratereștrii” din Rusia aș zice nu, numai că mai urmează și partidele cu francezii de la Sluc Nancy și spaniolii de la Valencia. Cert este că, aseară, în timp ce noi oftam după înfrângerea Asesoftului, la Valencia, gazdele se distrau cu trupa franceză, victoria fiind la fel de categorică precum cea a rușilor, 77-46...

Urmează, peste o săptămână, meciul din deplasare cu Nancy. O trupă pe care specialiștii din Ploiești au catalogat-o drept accesibilă, speranțele într-o izbândă a Asesoftului fiind destul de mari. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în sala Palais Jean Weille”...

Reacții după meci

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: “Nu mă deranjează atât de mult înfrângerea, cât mai ales atitudinea timidă a jucătorilor mei. Am avut o seară groaznică, asta chiar dacă știam că vom întâlni o echipă de Euroligă. Aceasta nu reprezintă însă o scuză pentru jocul avut împotriva lui Lokomotiv, astfel încât vom căuta să lăsăm o altă impresie la Nancy, săptămâna viitoare”.

Jarvis Hayes, extremă CSU Asesoft: “Trebuie să uităm cât mai repede acest meci. Consider că cele 26 de puncte de pe tabelă nu reprezintă diferența reală între cele două echipe, dar am făcut multe greșeli în fața unui adversar foarte experimentat și valoros. Ultimul sfert a fost un coșmar pentru noi, dar trebuie să privim înainte și să încercăm să ne îmbunătățim jocul”.

Sergey Bazarevich, antrenor Lokomotiv Kuban: “Am început bine această fază a competiției, cu o victorie în deplasare în fața unei echipe care a jucat bine preț de 30 de minute. Avem câțiva jucători cu experiență care au făcut diferența în ultimul sfert, dar consider că apărarea a fost cheia acestei partide. Am pus presiune pe minge, am recuperat multe baloane sub ambele panouri și am înscris puncte ușoare pe contraatac. Vreau să-i felicit în mod special pe Dragan Labovic și Jarvis Hayes, foștii mei elevi de la Samara, pentru efortul depus în această seară. Ne aflăm la început de drum și privim cu încredere spre următoarele jocuri”.

Richard Hendrix, pivot Lokomotiv Kuban: “Este o victorie meritată obținută în deplasare, care ne conferă un moral bun înaintea partidelor de la Minsk și de pe teren propriu cu Valencia, din VTB League și EuroCup. Am prestat un baschet bun în special pe faza defensivă, am recuperat mult și am înscris coșuri ușoare. Noi și Valencia avem fiecare câte o victorie, dar este devreme să facem comparații între echipe și să vorbim despre șanse de calificare. Tratăm fiecare meci în parte cu gândul de a-l câștiga”.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.