Crăciunul fericirii, Crăciunul ADGA! (galerie foto)

Publicat in Sport 20 Decembrie 2014 1039 ori
Google+ WhatsApp

În această dimineață, la pub-ul Yell’Wolf situat sub peluza fanilor Petrolului, a avut loc un eveniment special, de suflet, organizatorii - membrii Asociației Diasporei Galben-Albastre (ADGA) – aducând un strop de fericire copiilor găzduiți de Centrul de Plasament din Filipeștii de Târg.

Acțiunea, sprijinită de colectivul cotidianului Telegrama și de sponsori inimoși precum societățile Firesco, Tymbark, Gral Medical și Yell’Wolf Pub s-a adresat unui număr de 39 de băieți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, cu toții având diferite forme de dizabilitate ori grade de handicap, copii aflaţi în dificultate, separaţi - temporar sau definitiv - de părinţii lor. “Un colectiv deosebit, format din copii proveniți din familii dezmembrate ori pur și simplu abandonați, foarte mulți dintre ei fiind deosebit de receptivi și sensibili! Este clar, cel puțin pentru mine este mai ușor să lucrez cu astfel de tineri cu handicap” a declarat Elena Gabriela Marin, responsabila generală al proiectului.

Cu fețele luminoase, dornici să se întâlnească mai repede cu Moș Crăciun, copiii au susținut un program de colinde în preajma bradului împodobit. Iar Moșul, venit agale și sprijinit de o Crăciuniță autohtonă, a poposit mai bine de o jumătate de oră răsplătind prestațiile generos aplaudate. Acestuia i s-a alăturat și Gheorghe Andrei, fostul preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri, dar și Săndel Vlaiculescu, fiul regretatului mare arbitru internațional Emil Vlaiculescu, ambii aducând plase cu cadouri pentru cei mici. Frumos!

Așa cum s-a întâmplat și în urmă cu un an, membrii ADGA au organizat impecabil întreaga acțiune, nobilul scop al implicării acestora sub nucleul iubirii lor de-o viață, Petrolul, fiind de aplaudat! Poate că nu degeaba în prim-planul segmentului invitaților a stat Mircea Dridea, fosta glorie a galben-albaștrilor din urmă cu mai bine de 40 de ani!

Dintre organizatorii ADGA s-au distins Sorin Duță, Mihai Stroe (Mondialu), Bogdan Păun, George Andone, Cătălin Preda, Ionuț Cătălin și Iulian Ghiță, cu toții veniți acasă, în România, de peste mări și țări, cu toții animați de dragostea pentru Petrolul, echipa lor de suflet. Și care, din foarte puținul timp liber avut la dispoziție și-au sacrificat o parte pentru a-și demonstra și faptic iubinea necondiționată. Cum să nu-i apreciezi?

Diseară, de la ora 18:00, în același spațiu, se va lansa volumul al doilea al cărții ”Petrolul Ploiești, Istorie și Tradiție-Gloria”. Statisticianul Răzvan Frățilă, autorul cărții, va oferi, cu acest prilej, autografe tuturor celor prezenți la evenimentul lansării.

Ziua se va încheia cu dineul aniversar oferit de ADGA la Ambasador Luxury Events, începând cu ora 20:00, la care vor participa 60 de invitați din rândurile fostelor glorii petroliste, suporterilor, presei, donatorilor, sponsorilor și membrilor ADGA din România.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.