Scor fluviu la Timişoara pentru Asesoft

Publicat in Sport 14 Decembrie 2014 1129 ori
Google+ WhatsApp
Scor fluviu la Timişoara pentru Asesoft
Scor fluviu la Timişoara pentru Asesoft

BC Timoșoara – CSU Asesoft 79-98 (24-26, 19-17, 25-29, 11-26)

Echipa campioană, CSU Asesoft Ploieşti, se află într-o luptă cu Steaua, pentru fotoliul de lider al Ligii Naţionale de baschet masculin, echipa antrenată de Vladimir Arnautovic impunându-se în etapa a XI-a, în deplasare, în faţa echipei BC Timişoara, scor 98-79.

Partida a fost una echilibrată în prima jumătate, iar tabela arăta 43-43 după primele două sferturi. Ploieştenii, cu un moral bun după calificarea în Top 32 din Eurocup, au intrat mai motivaţi după pauza mare şi s-au instalat la conducere încă de la primele faze. Gazdele au părut demoralizate în ultima parte a meciului, greşind o mulţime de mingi. Au cedat complet ultimele minute, favoriţii s-au dezlănţuit, iar scorul final a fost covârşitor în favoarea celor de la CSU Ploieşti (98-79), care s-au instalat pe prima poziţie a clasamentului, cu 20 de puncte.

Cel mai bun marcator al jocului şi al partidei a fost Jermaine Flowers, de la oaspeţi, cu 20 de puncte. Acesta a fost urmat de aproape de Gerald Lee (19 puncte) şi Marius Runkauskas (18). De partea cealaltă Milos Pesic, cu 18 puncte, a fost coşgheterul alb-violeţilor.

Declarații după meci

Dragan Petricevic: “Diferenţa e prea mare faţă de cum s-a desfăşurat acest meci, practic ruptura a fost undeva de la 8-10 puncte diferenţă. Asesoftul pot să spun că a câştigat meritat. Azi am avut procentaj de aruncare slab… Îmi pare rău dar am avut problemele noastre în această săptămână. Nu sunt genul care se plânge. A fost prima dată când am jucat fără Jovanovic și nu pot să spun că primul 5 nu a jucat bine. Pe Pilcevic l-am adus să joace împreună cu Zlatko, atunci ar fi fost alt aport ofensiv, apărarea a fost problema, Brown a distribuit mingea foarte bine… După primele două sferturi scorul era egal, aveam eficienţă plus 9, asta spune ceva. Dar nu am avut suficienţi jucători de valoarea celor pe care-i are Asesoft, încât să beneficiem şi noi de greşelile lor. Ei au proftat de fiecare eroare a noastră. Asta e, mergem mai departe… Preţ de 27 de minute am jucat de la egal la egal cu o echipă puternică, de eurocupe”, a declarat Dragan Petricevic.

Deşi elevii săi s-au impus şi în campionat după succesul din Eurocup, Vladimir Arnautovic a fost nemulţumit că succesul s-a conturat de abia pe final, totuşi acelaşi tehnician a explicat că datorită oboselii acumulate în această săptămână, are şi motive de satisfacţie.

“Timişoara a jucat azi foarte bine, în ultimul sfert ne-am impus noi. Nu sunt mulţumit… dar totuşi e o echipă bună. Faptul că ne-am impus la aproape 20 de puncte nu e imaginea reală. Sunt mulţumit și trebuie să se știe că jucătorii mei sunt foarte obosiţi, am ajuns joi seara din Israel, din cauza asta am avut frică de meciul acesta şi sunt fericit că s-a terminat cu bine. M-a surprins doar absenţa lui Jovanovic, eu pregătisem jocul cu gândul că va juca… Noi acum vrem şi cupa, nu doar campionatul”, a declarat Vladimir Arnautovic.

În etapa a 11-a a Ligii Naţionale de baschet s-au mai disputat meciurile BCM U Piteşti – CSM Oradea, scor 99-94, CSU Atlassib Sibiu – SCM Universitatea Craiova, scor 75-71, BC Timba Timişoara – BC Mureş Târgu Mureş, scor 72-75, şi U-BT Cluj – Energia Rovinari, scor 92-72. Partida Steaua Eximbank – Gaz Metan Mediaş va avea loc astăzi, de la ora 17:00.

sursa: gazeta-de-vest

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.