Dedu, după înfrângerea cu Ungaria la CE: "Nu le reproşez nimic fetelor, s-au bătut!"

Publicat in Sport 14 Decembrie 2014 1187 ori
Google+ WhatsApp
Dedu, după înfrângerea cu Ungaria la CE: "Nu le reproşez nimic fetelor, s-au bătut!"
Dedu, după înfrângerea cu Ungaria la CE: "Nu le reproşez nimic fetelor, s-au bătut!"

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, după înfrângerea României în faţa Ungariei (19-20), la Campionatul European, că nu le reproşează nimic jucătoarelor tricolore, care "s-au bătut" pentru victorie.

"Avem un mod al nostru de a pierde meciurile şi nu e vorba doar de handbal, ci cam de toate sporturile. Ne batem, luptăm, dar nu ştim să jucăm finalurile. E o mare mâhnire, nu am fost nicio secundă mai slabi ca Ungaria, sper să tragem învăţăminte şi ştiu sigur că fetele se vor bate în toate meciurile rămase de jucat. Am jucat acasă la Ungaria, Gorbicz nu a fost în echipa lor, dar nici la noi nu a fost Manea, de exemplu. Aveam două goluri, mai erau şase minute din meci, dacă mai dădeam un gol ... Învăţăm! Eu nu le reproşez nimic fetelor, s-au bătut pentru victorie", a spus Dedu.

Preşedintele FR Handbal a mai precizat, privind următorul meci al României din grupa I, cu Spania, de luni, că "trebuie să arătăm că suntem mai buni".

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, aseară, la Debrecen, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 20-19 (10-8), în primul meci din grupa principală I a Campionatului European.

Tot ieri s-au disputat şi celelalte partide din grupa I, între Polonia-Danemarca, scor 19-28 (9-9) şi Spania-Norvegia, scor 26-29 (16-16). Astfel, după prima etapă din grupa I, clasamentul este condus de Norvegia 6 puncte, urmată de Ungaria şi Spania, cu câte 4, Danemarca 3, România 1 şi Polonia 0 puncte.

Celelalte partide din cadrul grupei I se vor disputa luni, după programul Spania-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Polonia-Norvegia şi Ungaria-Danemarca, şi miercuri, între Polonia-România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Spania-Danemarca şi Ungaria-Norvegia.

După disputarea partidelor din grupele principale, primele două clasate vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.