Echipele calificate în grupa principală I la CE de handbal feminin

Publicat in Sport 12 Decembrie 2014 1122 ori
Google+ WhatsApp
Echipele calificate în grupa principală I la CE de handbal feminin
Echipele calificate în grupa principală I la CE de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, aseară, în grupa principală I a CE din Ungaria şi Croaţia, alături de echipele Spaniei, Ungariei, Poloniei, Norvegiei şi Danemarcei, după meciurile din grupele A şi B, tricolorele urmând a întâlni Ungaria, mâine, în primul meci din grupa I.

Iată rezultatele înregistrate în meciurile de aseară:

Grupa A: Rusia-Polonia 26-29 (12-13), Ungaria-Spania 26-27 (13-13);

Grupa B: România-Ucraina 23-22 (12-9), Norvegia-Danemarca 27-21(12-13).

În urma acestor rezultate, în grupa principală I a competiţiei s-au calificat echipele Spaniei (6 puncte), Ungariei (3) şi Poloniei (2), din grupa A, respectiv Norvegia (6 puncte), Danemarca (3) şi România (3), din grupa B, meciurile urmând a se desfăşura între 13 şi 17 decembrie.

România va juca primul meci mâine, cu Ungaria.

În această seară se vor juca şi ultimele partide din grupele preliminare C şi D, care vor decide formaţiile calificate în grupa principală II, în care partidele vor avea loc între 14 şi 17 decembrie.

După disputarea partidelor din această fază, primele două clasate vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută, bronz, fiind la ediţia din 2010. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.