România are șanse mari să trimită două echipe în UCL!

Publicat in Sport 28 Noiembrie 2014 1446 ori
Google+ WhatsApp
România are șanse mari să trimită două echipe în UCL!
România are șanse mari să trimită două echipe în UCL!

Giurgiuvenii de la Astra au bifat primul succes din faza grupelor, în fața lui Dinamo Zagreb, 1-0, în timp ce Steaua a cedat dramatic în fața lui Aalborg (0-1), la capătul unei partide pe care a dominat-o. Succesul Astrei a fost extrem de important în clasamentul coeficienților UEFA. Grație acestuia, România și-a păstrat avansul în fața Austriei.

În acest moment, țara noastră este clasată pe locul 15 în acest top, iar dacă va termina sezonul pe această poziție, fotbalul din Liga 1 va avea de câștigat. Locurile 13-15 asigură prezența a două formații în preliminariile Champions League, dar și trei echipe în preliminariile Europa League, din sezonul 2016-2017. Pentru ocuparea ultimei poziții de acest fel, România este în luptă directă cu Austria, aflată pe locul 16.

Avantajul țării noastre este că și-a păstrat două reprezentante în competițiile europene, în timp ce Austria se bazează doar pe Salzburg. Ambele țări au avut câte 4 formații la startul sezonului european. Austriecii au obținut deja calificarea în primăvara europeană.

Din vară și până în prezent, România a strâns 5,125 puncte în clasamentul coeficienților UEFA, în timp ce austriecii au strâns doar 3,625 puncte.

Pentru o victorie se acordă două puncte în clasamentul coeficienților și câte unul pentru un egal. Aceste rezultate se adună și se împart la 4 (numărul de echipe participante din fiecare țară), iar suma obținută se adună la totalul coeficienților de țară.

Iată rezultatele formațiilor românești în întrecerile europene

Steaua București: 6 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri

Astra Giurgiu: 4 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri

Petrolul Ploiești: 3 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri

CFR Cluj: 1 victorie, 1 egal, 2 înfrângeri

În acest moment, România are 26,299 puncte, față de cele 25,175 ale Austriei. Tradus în victorii, țara noastră își va păstra poziția privilegiată în cazul în care Salzburg nu va obține cu trei succese mai mult decât Steaua și Astra la un loc.

Extrem de important va fi meciul din ultima etapă, Salzburg - Astra. În cazul în care giurgiuvenii nu pierd, vor da o mână mare de ajutor la păstrarea locului 15.

Steaua încă nu știe dacă va ajunge în primăvara UEL, însă un succes cu Dinamo Kiev ar fi extrem de important din punctul de vedere al coeficienților.

Din păcate, în această ecuație, austriecii sunt avantajați de faptul că Salzburg este calificată în primăvara UEL, iar în acest fel poate obține alte victorii. Cu toate acestea, dacă echipa lui Soriano nu trece de șaisprezecimile competiției, România va fi sigură de ocuparea locului 15, și implicit de prezența a două formații în preliminariile Champions League, dar și trei echipe în preliminariile Europa League, de peste doi ani.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.