Tocană mureșeană în stil prahovean!

Publicat in Sport 23 Noiembrie 2014 751 ori
Google+ WhatsApp
Tocană mureșeană în stil prahovean!
Tocană mureșeană în stil prahovean!

Petrolul Ploiești – ASA Tg. Mureș 2-0 (2-0)

Petrolul a jucat și învins în această seară pe ASA Tg Mures, revelația incontestabilă a acestei ediții de campionat având în vedere că aceasta a bifat șapte victorii și cinci remize, fiind învinsă – la fel ca și Petrolul - de doar două ori în această ediție a Ligii 1.

Vremea rece, de iarnă, a fost un impediment și pentru suporteri, circa 6000 de suflete luând loc în cele două tribune de la “Ilie Oană”, asta și în condițiile în care peluzele arenei sunt închise pentru șase etape.

Jocul a debutat cu mai bine de zece minute de studiu reciproc, fanii Petrolului fiind preocupați mai degrabă să-l taxeze cu fluierături pe mijlocașul Mureșan, la fiecare atingere a balonului, decât să-și încurajeze echipa!

Imediat după primul sfert, la prima acțiune mai închegată de atac, Petrolul a reușit să deschidă scorul: din flancul drept, Alcenat a centrat pentru Tamuz iar vârful de atac a prelungit, magic, cu călcâiul, până la ALBIN, al cărui șut cu piciorul stâng l-a năucit pe Stăncioiu, 1-0!

După alte cinci minute, în urma unui corner executat de către De Lucas de pe partea deaptă, GERALDO s-a înălțat perfect peste Bejan și Stăncioiu, ultimul ieșit bezmetic, și a plasat mingea în plasă, 2-0!

În ciuda eforturilor făcute de mureșeni, scorul primei reprize a rămas cel stabilit în minutul 21, de remarcat fiind faptul că jocul defensiv perfect al elevilor lui Mulțescu nu a creat nicio breșă! Și, implicit, niciun șut pe spațiul porții lui Pecanha!

Primul astfel de șut al oaspeților l-am notat în minutul 59, atunci când Goga, de la circa 25 de metri, l-a întins serios pe Pecanha, portarul Petrolului rspingând greu, în corner, de sub bară! Realizarea a venit după aproape un sfert de ceas de joc mai degrabă echilibrat, cu oaspeții deciși să reducă din handicap. Din fericire, inutil, măcar până în minutul 75, atunci când Voiculeț a mai reușit un șut pe spațiul porții, și acesta prins de Pecanha!

Dominarea “lupilor” a fost continuă, până în minutul 90, iar rezultatul final a mulțumit asistența. Asta și pentru că de la venirea pe banca tehnică a ploieștenilor, Gheorghe Mulțescu nu a pierdut niciun meci! Urmează Dinamo!

Casetă

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 6000. Marcatori: Albin (16), Geraldo (21)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Satli – De Lucas, Filip – Teixeira (62 Mustivar), Albin, N'Koyi (46 Nepomuceno) – Tamuz (86 Pastorini).  Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

ASA Tg. Mureș: Stăncioiu (cpt) - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Gorobsov (57 Voiculeț), Mureșan - Hora, Goga, Bumba (57 Zicu) – Axente (46 Henrique). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonașe galbene: Geraldo (51), Nepomuceno (71), Mustivar (87)/ Bejan (29, 89), M. Constantin (32), Bumba (53)

Cartonaș roșu: Bejan (89).

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) - Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Ovidiu Artene (Vaslui)

Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) și Paul Mincu (Bucureşti)

Jucătorul meciului: Juan Pablo ALBIN.

  

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.