Răzbunarea lui Adamovic

Publicat in Sport 16 Noiembrie 2014 939 ori
Google+ WhatsApp
Răzbunarea lui Adamovic
Răzbunarea lui Adamovic

CSU Asesoft – BC Mureș 82-85 (13-19, 23-17, 22-25, 24-24)

CSU Asesoft: Runkauskas, Mohammed, Pelekanos, Burlacu, Cooper

BC Mureș: Adamovic, Ceskovic, Peciukas, Ivanovic, Barro

Campionii au ratat șansa de a-și primi porția de încredere în „Olimpia”, la repetiția oficială dinaintea partidei cu Krasny Oktyabr. În reeditarea finalei din 2013, cu BC Mureș, elevii lui Arnautovic au turat la maximum motoarele, însă nu au putut evita un deznodământ nefericit, înregistrând primul eșec în fața propriilor fani, în acest sezon.

Fără 3 titulari sâmbătă seară, Brown, Flowers și Lee fiind cu toții menajați în perspectiva jocului de miercuri, ploieștenii s-au văzut conduși în majoritatea timpului, pe durata primei reprize. Campion cu CSU Asesoft în acest an, bosniacul Adamovic a așezat ofensiva ardelenilor, care au avut în muntenegreanul Ivanovic un veritabil „lunetist”. Și dacă oaspeții au înscris mai mult din spatele semicercului (6/12 în primele 20 de minute), replica ploieștenilor a venit la interior.

Titularizat în premieră de Arnautovic la un meci în Liga Națională, Cooper a răsplătit încrederea băncii tehnice, având o evoluție aproape fără cusur. Cu 12 puncte, 6 recuperări și 2 capace de senzație, la Barro și Sinadinovic, americanul a fost jucătorul care a deranjat liniștea „tigrilor” în spațiul de 3 secunde și care a ținut campioana aproape, într-o primă repriză încheiată la egalitate, 36-36, după coșurile de afară ale lui Runkauskas și Pelekanos.

Văzând că jocul Asesoftului a avut în unele momente de suferit cu Runkauskas pe poziția 1, Arnautovic i-a încredințat lui Mohammed dirijarea atacului, în debutul părții secunde. Iar americanul, cu 8 puncte în primele două minute de la reluare, a distanțat formația ploieșteană, scor 53-46, dar băieții lui Sekulovic nu au renunțat la luptă și, cu Ivanovic în prim plan, au răsturnat tabela: 58-61 (min 30).

Cu același Mohammed în rolul principal, dar fără Cooper, înlocuit cu Hayes după contabilizarea celui de-al 4-lea fault, ploieștenii au avut inițiativa în debutul sfertului decisiv. Insistența lui Sinadinovic din spatele semicercului, dar și pe pătrundere, precum și reușitele lui Barro, rămas fără „gardă de corp” sub panou, au făcut ca BC Mureș să preia controlul în ultimele 5 minute și să nu-l mai cedeze până la final. Scor final 82-85, dar campionii promit revanșa miercuri seară, în cel mai important meci al începutului de sezon.

sursa: csuasesoft

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.