Porumboiu dixit: “Petrolul este o scorneală a lui Mircea Sandu!” (EXCLUSIV)

Publicat in Sport 13 Noiembrie 2014 3240 ori
Google+ WhatsApp
Porumboiu dixit: “Petrolul este o scorneală a lui Mircea Sandu!” (EXCLUSIV)
Porumboiu dixit: “Petrolul este o scorneală a lui Mircea Sandu!” (EXCLUSIV)

După vânzoleala începută după miezul nopții și continuată pe parcursul întregii zile - tema atât de generoasă a propunerii lui Mircea Sandu către Adrian Porumboiu de preluare a conducerii clubului Petrolul fiind răsucită pe toate părțile - am reușit să-l contactez telefonic pe fostul patron al vasluienilor. Fiind bine dispus, parcă dornic să vorbească, nea Adrian a făcut o serie de afirmații, în stilu-i clasic, care va genera interes mai ales aici, în jurul grupării lupilor”.

Pentru mai fluenta lecturare a discuției de 20 de minute voi formula interpelările și răspunsurile sub forma unui interviu. Iată cele discutate:

Reporter: Bună seara, domnule Porumboiu! Sunt de la mass-media din Ploiești și doresc să vă adresez câteva întrebări. Sunteți dispus să răspundeți sau revin altă dată?

Adrian Porumboiu: De la o vreme am destul timp și chiar îmi pare bine pentru asta! (râde!) Vă ascult!

R: Domnule Porumboiu, multă lume din Ploiești se întreabă când veți veni să investiți la Petrolul, așa cum a lăsat să se înțeleagă Mircea Sandu, fostul președinte al FRF?

A.P.: Am citit și eu cele apărute! Mi se pare că lumea s-a întors cu susu-n jos: de unde și până unde așa ceva? Petrolul este o scorneală a lui Mircea Sandu și habar nu am ce l-a îndemnat să asocieze numele meu la povestea asta! Nici nu am mai discutat cu el de mult iar atunci când am făcut-o nu am pronunțat, niciunul, numele echipei Petrolul! Echipă care are patron, are conducere, stă foarte bine în clasament, nu știu de unde și până unde atâta nebunie!

R: Și, totuși, de ce s-a pronunțat numele Porumboiu și nu... oricare altul!

A.P.: Ehehe, poate să fie și o mică explicație dar nu m-am mai gândit la asta! Faptul că, pe întreaga perioadă a mandatului său, în timp ce eu băgam în fotbal, la Vaslui, 40 și ceva de milioane de euro pentru a forma și performa cu o echipă curată, creație proprie, acoliți de-i săi, din cancelarii sau comisii, arbitraj și te miri unde, îmi puneau tălpi peste tălpi și mă opreau să mă bucur de câștigarea vreunui trofeu! Acum, vezi Doamne, mă ajută în acest fel, mă recomandă prin locuri de el știute, mă sugestionează să revin pentru a mai baga bani în fenomen, într-altă zonă a țării! Mulțumesc, nu servesc!

R: De ce nu?

A.P.: Pentru că m-am săturat de tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc și pentru că nu mai am încredere nici cât negru sub unghie în propunerile astea “dezinteresate”! În fapt, fără nicio finalitate!

R: Dar suneți pornit rău de tot!

A.P.: Acum nu mai sunt, vorbesc cu dumneavoastră pentru că vă cunosc și vă respect! Dar în acest fenomen nu aș mai investi nicio para chioară! Pentru ce? Să se bucure toți neaveniții, la final? Să constat că stau la mâna unei clici? Sau a unor arbitri care conduc după interese? Chiar nu mai vreau!

R: Sincer, chiar nu ați avut nicio discuție, cât de mică, măcar la vârf, cum spune fostul președinte?

A.P:: Vă dau cuvântul că nu, înțeleg că sugerați despre o întrevedere cu primarul din Ploiești! Vă jur, nici măcar nu știu dacă este femeie sau bărbat, habar nu am și nici nu mă interesează în contextul despre care discutăm!

R: Ultima întrebare: chiar nu vă răzgândiți, poate o discuție cu patronul Petrolului nu ar strica!

A.P.: Domnule reporter, rezum prin a spune ferm: 1) nu mă interesează să preiau nicio echipă, de niciun fel! 2) implicit, nu am ce să discut cu patronatul Petrolului! 3) îmi este atât de bine în afara fenomenului, uitându-mă la circul de la televizor și amuzându-mă non-stop încât nici nu mă mai gândesc la revenirea de unde am plecat, din mocirlă!

R: Adică, să înțeleg că vă uitați la televizor, la fotbal, ca la un circ?

A.P.: Nu, nu mă mai uit deloc la fotbalul Ligii I, decât la rezumate, la știrile din sport!

R: Vă mulțumesc mult pentru acest interviu!

A.P:: Cu mare drag, mi-a făcut plăcere!

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.