Decizia UEFA: Serbia a câştigat cu 3-0 meciul cu Albania, dar a fost penalizată cu 3 puncte!

Publicat in Sport 24 Octombrie 2014 1046 ori
Google+ WhatsApp
Decizia UEFA: Serbia a câştigat cu 3-0 meciul cu Albania, dar a fost penalizată cu 3 puncte!
Decizia UEFA: Serbia a câştigat cu 3-0 meciul cu Albania, dar a fost penalizată cu 3 puncte!

Comisia de Disciplină a UEFA a comunicat azi o decizie după evenimentele care au avut loc la partida Serbia - Albania, din preliminariile Euro 2016. Meciul a fost întrerupt în minutul 42, la scorul de 0-0, după care a urmat un haos general, şi partida nu a mai fost reluată.

UEFA a decis ca Serbia să câştige la "masa verde" cu 3-0, însă gazdele au fost şi ele penalizate cu 3 puncte, astfel că ambele formaţii vor rămâne cu 0 puncte după această întâlnire. De asemenea, forul continental a decis ca ambele federaţii să fie amendate cu 100.000 de euro. De asemenea, Serbia va disputa următoarele două meciuri din preliminarii fără spectatori, din cauza scandărilor suporterilor.

Partida de la Belgrad, dintre Serbia - Albania, din preliminariile Euro 2016, a fost întreruptă în minutul 42 după ce o dronă care purta un steag naţionalist albanez a survolat suprafața de joc, spre furia fanilor din tribune. Sârbul Mitrovic a luat imediat steagul pentru a-l distruge, moment în care, sub presiunea tribunei, cele două tabere s-au încăierat. Albanezii au încercat să recupereze steagul cu însemnele așa numitei Albanii Mari, iar jucătorii s-au luat la bătaie pe teren. Andi Lila și Taulant Xhaka au declanșat conflictul cu Mitrovic. Arbitrul englez Martin Atkinson a fost obligat să întrerupă partida, pentru calmarea spiritelor.

Albania face apel

Sârbii au fost anchetați pentru folosirea de torțe, petarde și lasere, invadarea terenului de către suporteri și scandările xenofobe "Moarte albanezilor". De partea cealaltă, Albania a fost cercetată pentru refuzul de a continua jocul și pentru lansarea ilegală a unui steag.

Federaţia albaneză de fotbal a anunţat că va face apel împotriva deciziei UEFA: "Decizia comisiei UEFA este ciudată şi inacceptabilă. Federaţia va face apel împotriva acestei decizii, pentru a obţine cele trei puncte ale victoriei", a declarat secretarul forului albanez, Ilir Shulku.

În clasamentul Grupei I se schimbă la capitolul golaveraj şi arată astfel (meciuri, victorii, egaluri, înfrângeri, golaveraj, puncte):

1. Danemarca 3 1 1 1 3-3 4p

2. Albania        3 1 1 1 2-4 4p

3. Portugalia    2 1 0 1 1-1 3p

4. Serbia*        2 1 1 0 4-1 1p

5. Armenia       2  0 1 1 2-3 1p

* echipă penalizată cu 3 puncte

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.