Oups, avem reacții de la clubul fanion!

Publicat in Sport 23 Octombrie 2014 840 ori
Google+ WhatsApp
Oups, avem reacții de la clubul fanion!
Oups, avem reacții de la clubul fanion!

În urma articolului apărut astăzi în ediția electronică a publicației phon.ro, cu titlul ”Principalele motive care au declanşat războiul dintre galeria Petrolului şi conducerea clubului” (http://www.phon.ro/exclusiv-principalele-motive-care-au-declansat-razboiul-dintre-galeria-petrolului-si-conducerea-clubului.html), FC Petrolul face următoarele precizări:

În legătură cu ”nesiguranța” afișată de acei ”suporteri” citați în respectivul articol, conducerea FC Petrolul nu se ”plânge” de faptul că nu sunt bani în club. Ca orice societate comercială sau ca orice club de fotbal din România, bineînțeles că și FC Petrolul întâmpină greutăți financiare. Totuși, gruparea noastră este foarte departe de situația altor echipe de top unde, din informațiile apărute în presă, aflăm că există restanțe salariale către jucători de 3, 4 sau chiar 5 luni, fapt generalizat în Liga 1. În acest context, informăm publicația respectivă, dar și pe acei ”suporteri neliniștiți” că la data de 16 octombrie, FC Petrolul a achitat fotbaliștilor săi și staff-ului tehnic drepturile salariale aferente lunii septembrie, neexistând întârzieri nici în ultimii 2 ani. Singura problemă majoră o reprezintă restanțele financiare către jucători cauzate de neachitarea bonusurilor de performanță de către Consiliul Local Ploiești, situație care sperăm să se rezolve în următoarele luni.

Cât privește situația contractuală a unora dintre jucători, pentru buna informare a respectivilor ”suporteri”, la orice club de fotbal din lume, în pauzele competiționale există fotbaliști cărora le expiră contractele, nu este nimic ieșit din comun. Este strict alegerea clubului cu ce jucători își dorește să continue și în ce condiții financiare, la fel cum este și opțiunea fotbaliștilor în cauză dacă își prelungesc sau nu înțelegerile cu clubul nostru, în funcție și de ofertele pe care le primesc din partea altor formații din țară sau străinătate. Așa-zișilor suporteri cu care phon.ro a discutat și i-a citat, FC Petrolul le transmite că nu intră în atribuțiile lor cine vine și cine pleacă de la echipă, și nici cu cât sau de cine este plătit, atât timp cât în ultimii 3 ani formația noastră se află pe un evident trend ascendant la nivelul performanțelor sportive.

Referitor la disponibilitatea ”suporterilor” citați de a discuta cu oficialii clubului, FC Petrolul îi anunță că, de această dată, nu va mai exista niciun dialog, întrucât clubul știe foarte clar cine sunt, ce-au urmărit, dar și ce urmăresc în continuare. În cazul lor, totul va ieși la iveală în cel mai scurt timp, întrucât astăzi au fost depuse plângeri la Poliția Municipiului Ploiești, declanșându-se, totodată, și o anchetă penală.

sursa: fcpetrolul.ro

În urma „dialogului” între “suporterii neliniștiți” și oficialii clubului îmi rezerv dreptul de a scrie, în câteva ceasuri, un material cuprinzând mai multe amănunte privind relațiile dintre părțile aflate în discuție, din momentul când toate erau pe roze și până la starea de doliu care domină acum entitatea de la “Ilie Oană”.

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!