Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Moscova şi revine în Top 50 WTA

Publicat in Sport 17 Octombrie 2014 412 ori
Google+ WhatsApp
Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Moscova şi revine în Top 50 WTA
Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Moscova şi revine în Top 50 WTA

Irina Begu a ajuns în penultumul act al întrecerii din capitala Rusiei după ce a eliminat-o pe bulgăroaicaTsvetana Pironkova în trei seturi, scor 1-6, 6-3, 6-2.

În 2013, turneul de la Moscova era câştigat de Simona Halep, la capătul unei săptămâni fantastice în care obţinea şi 500 de puncte în clasamentul WTA, care o apropiau şi mai mult de Top 10 mondial. În acest an, Simona nu a mai ajuns la Moscova pentru a-şi apăra trofeul, românca având o miză şi mai importantă, Turneul Campioanelor care se va desfăşura săptămâna viitoare în Singapore. În absenţa ei, o altă reprezentantă joacă la cel mai înalt nivel în capitala Rusiei, Irina Begu. Jucătoarea clasată pe locul 61 WTA înaintea acestei competiţii s-a calificat vineri în semifinale, după ce a revenit de la 0-1 la seturi cu Tsetana Pironkova. Irina a câştigat cu 1-6, 6-3, 6-2 şi va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Kuznetsova şi Safarova.

Pentru această performanţă, Begu va încasa un premiu însemnat, 34.350 de dolari, dar şi 185 de puncte WTA, care o vor ajuta să urce considerabil în ierarhia mondială. Românca va ajunge cel puţin pe locul 50 la sfârşitul săptămânii viitoare, fiind tot mai aproape de vârful atins în luna septembrie 2011, adică poziţia a 38-a.

sursa: prosport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!