Un fleac, i-au ciruit (II)

Publicat in Sport 11 Octombrie 2014 1044 ori
Google+ WhatsApp
Un fleac, i-au ciruit (II)
Un fleac, i-au ciruit (II)

CSM Oradea – CSU Asesoft 73-90 (26-20, 21-26, 10-23, 16-21)

Campionii de la CSU Asesoft au câștigat din nou în deplasare meciul din etapa a II-a, împotriva celor de la CSU Oradea cu scorul final de 73-90 (26-20, 21-26,10-23,16-21) într-o reeditare a finalei de anul trecut.

Marcatori:

CSM Oradea – Krapici 16 puncte, Hatten 13, Pantici 12, Markovici 9, Dillon 8, Subotici 7, Pașca 6, Țibîrnă 2;

CSU Asesoft Ploiești – Pelekanos 24 puncte, Lee 19, Runkauskas 15, Flowers 14, Brown 11, Cooper 6, Negoițescu 1.

Partida a început bine pentru gazde însă valoarea lotului campioanei Asesoft și-a spus imediat cuvântul, mai ales în sfertul 3, când prahovenii au marcat cu 13 puncte mai mult.

Grecul Michalis Pelekanos a fost cel mai bun marcator al ploieștenilor, acesta totalizând 24 de puncte, fiind urmat de americanul Gerald Lee cu 19 puncte și lituanianul Marius Runkauskas cu 15 puncte.

Din tabăra gazdelor s-au remarcat fostul jucător al ploieștenilor, Ante Krapic, cu 16 puncte plus 6 recuperări urmat de Marcus Hatten cu 13 reușite la care a adăugat 4 pase decisive. Astfel, elevii lui Dado Arnautovic bifează a 2-a victorie consecutivă, după succesul de la Cluj iar etapa viitoare vor primi vizita celor de la CSU Sibiu.

De asemenea, campionii vor debuta în noul sezon al EuroCup pe data de 15.10.14 de la ora 17:30 pe terenul rușilor de la Krasny Oktyabr Volgograd.

Declarații după meci

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM-U Oradea, a vorbit după meciul pierdut cu CSU Asesoft Ploiești, scor 73-90.

“Victorie meritată pentru Asesoft. Adevărul este că am întâlnit o echipă foarte bună, cu valori de excepție. În ceea ce ne privește, am avut și continuăm să avem problemele noaste de efectiv și de pregătire. Vom încerca să mergem mai departe și să lucrăm din ce în ce mai bine, cu efectivul pe care îl avem la dispoziție. Am avut o primă repriză bună, după care am căzut. Explicații sunt mai multe. Parțial, prin pierderea lui Țibârnă, dar dincolo de asta am avut și alte probleme!”

La rândul său, Vladimir Arnautovic, antrenorul formației din Ploiești, a precizat:

“În primele două sferturi am avut probleme de apărare și nu am reușit să ne concentrăm la <<pick and roll>>. Au fost 20 de minute în care Oradea ne-a taxat toate greșelile! Jucătorii mei nu au fost foarte atenți în prima repriză, dar în același timp gazdele au jucat foarte bine. Le-am spus jucătorilor la pauză că Oradea nu va putea ține acel ritm până la final! Dacă ar fi făcut-o, ar fi fost ceva senzațional! În repriza secundă noi ne-am apărat foarte bine iar Oradea a căzut! Nu știu dacă din cauza apărării noastre sau pentru că pur și simplu nu a putut să țină ritmul pe tot parcursul meciului! Din punct de vedere statistic, diferențe mari nu se văd. Eu cred că decisiv a fost raportul posesiilor pierdute. De altfel, noi am avut multe intercepții pe care le-am folosit pentru a puncta! Pentru noi urmează primul meci în Eurocup. Ne concentrăm asupra acestei competiții iar debutul va fi foarte important. Primele două meciuri contează enorm!”

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.