UEFA vrea o reformă a capilor de serie în Liga Campionilor

Publicat in Sport 10 Octombrie 2014 1068 ori
Google+ WhatsApp
UEFA vrea o reformă a capilor de serie în Liga Campionilor
UEFA vrea o reformă a capilor de serie în Liga Campionilor

Capii de serie la viitoarea ediţie a Ligii Campionilor urmează să fie echipele campioane din primele şapte ţări conform coeficientului UEFA, alături de deţinătoarea trofeului, şi nu formaţiile clasate în funcţie de performanţele trecute în competiţiile europene.

Această reformă, recomandată de comisia intercluburi a UEFA, ar urma să fie supusă aprobării la viitorul Comitet Executiv, la 4-5 decembrie, la Nyon.

Schimbarea are ca scop recompensarea echipelor campioane şi oferirea unei noi dinamici principalei competiţii europene intercluburi.

Această reformă va avea consecinţe semnificative pentru ţări precum Anglia sau Spania.

În acest an, Spania a avut trei echipe în urna favoritelor (Real Madrid, FC Barcelona şi Atletico Madrid), în timp ce Anglia a avut două (Chelsea şi Arsenal).

Dacă ar fi fost utilizat sistemul propus, Spania ar fi avut două echipe (Real, deţinătoarea trofeului şi Atletico, campioana Spaniei), în timp ce Anglia ar fi avut-o doar pe campioana Manchester City.

Franţa, în prezent pe locul 6 în clasamentul UEFA, ar fi avut echipa campioană Paris Saint-Germain direct plasată în urna 1.

Primele şapte ţări după indicele UEFA sunt în prezent: Spania, Anglia, Germania, Italia, Portugalia, Franţa şi Rusia.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.