Mulțescu: "Depinde doar de noi să câștigăm cu Gaz Metan"!

Publicat in Sport 03 Octombrie 2014 695 ori
Google+ WhatsApp
Mulțescu: "Depinde doar de noi să câștigăm cu Gaz Metan"!
Mulțescu: "Depinde doar de noi să câștigăm cu Gaz Metan"!

Antrenorul Petrolului consideră că elevii săi sunt singurii care pot decide rezultatul confruntării de mâine seară și le cere acestora să evolueze cât mai exact pentru a obține cele 3 puncte.

Gheorghe Mulțescu a afișat o mină relaxată la conferința de presă de astăzi, dând senzația că deține controlul înaintea disputei cu ardelenii, deși e conștient că fosta sa echipă va veni la Ploiești decisă să dea peste cap planurile galben-albaștrilor. Ultimele rezultate directe dintre Petrolul și Gaz Metan l-au pus în gardă pe experiementatul tehnician, care susține că oaspeții vor miza pe o apărare exactă, urmând să se mulțumească și cu un eventual rezultat de egalitate.

”Va fi un meci dificil, nu mai sunt echipe învinse dinainte, cu atât mai mult Gaz Metan, o formație care a arătat multe lucruri bune în acest debut de campionat. E clar că își vor vinde scump pielea, toată lumea vrea asta, însă rezultatul de mâine va depinde doar de noi. Vom întâlni o echipă preocupată de faza de apărare, bine organizată în defensivă, cu un sistem foarte bine pus la punct. Așa că noi trebuie să jucăm exact și să fim preciși în tot ceea ce vom face. Vrem să continuăm pe linia ascendetă, să progresăm în joc și să adunăm puncte. Sunt mulțumit de cum evoluează lucrurile, de la etapă la etapă stăm din ce în ce mai bine”, a declarat Mulțescu la întâlnirea de vineri cu jurnaliștii.

Pentru jocul de mâine, programat la ora 21:00, antrenorul lupilor are o singură problem de efectiv, Soni Mustivar fiind accidentat. Mijlocașul a suferit o leziune musculară la meciul cu Viitorul și va fi obligat să se pregătească separat în următoarele 3 săptămâni. În schimb, Juan Albin face parte din lot, dar va începe partida pe banca de rezerve, urmând să fie utilizat în repriza secundă. ”Albin reintră, s-a pregătit alături de echipă, dar cum nu este sută la sută pregătit din punct de vedere fizic îl voi folosi, cel mai probabil, în repriza a doua”, a dezvăluit Mulțescu.

În finalul conferinței de presă de astăzi, tehnicianul a comentat și ultimele sancțiuni primite de club din cauza unor anumiți suporteri, care au introdus și folosit pe stadioane torțe, petarde și fumigene sau au recurs la scandări xenofobe, fapte interzise prin lege: ”Cred că acei suporteri vor înțelege că avem numai de pierdut dacă aceste manifestări vor continua. Sunt lucruri care ne fac rău și trebuie oprite!”.

Astafei, propus la națională

Evoluțiile din ultima perioadă ale lui Victor Astafei l-au mulțumit pe Gigi Mulțescu, antrenorul Petrolului considerând că atacantul merită convocat la prima reprezentativă. ”Astafei este propunerea mea la națională, dar nu numai pentru că a dat 4 goluri în ultimele două jocuri. Seamănă mult cu Thomas Muller, e harnic, are o capacitate extraordinară de efort, recuperează, dă goluri, face foarte multe lucruri bune”, a precizat Mulțescu, care a dat de înțeles că Astafei are mari șanse să fie titularizat în partida cu Gaz Metan Mediaș.

Își propune să schimbe sistemul

Adept al jocului ofensiv, Mulțescu nu s-a ferit să anunțe că în cel mai scurt va schimba registrul tactic al echipei, urmând să treacă de la actualul sistem 4-2-3-1, la 4-4-2, dorindu-și astfel să evolueze constant cu două vârfuri. ”Obiectivul nostru și, implicit, al meu este să scot cât mai mult de la jucătorii pe care îi avem. Cred că ni se potrivește mai bine un sistem cu doi atacanți, dar asta nu înseamnă că vom neglija defensiva”, a mai afirmat antrenorul galben-albaștrilor.

Amical cu Viitorul la Ploiești

În pauza competițională prilejuită de meciurile echipei naționale din preliminariile EURO 2016, Petrolul va efectua un stagiu centralizat de pregătire la Ploiești, la finele căruia va disputa un joc amical cu Viitorul, formație pe care a învins-o etapa trecută la Chiajna cu 3-1. În fapt, partida care se va disputa pe ”Ilie Oană” va reprezenta un antrenament util pentru ambele echipe, astfel că publicul și presa nu vor avea acces.

sursa: fc petrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!