Autoritatile din Ploieşti nu sunt obligate sa dea bani echipei Petrolul pentru performanţe

Publicat in Sport 03 Octombrie 2014 1415 ori
Google+ WhatsApp
Autoritatile din Ploieşti nu sunt obligate sa dea bani echipei Petrolul pentru performanţe
Autoritatile din Ploieşti nu sunt obligate sa dea bani echipei Petrolul pentru performanţe

Autorităţile locale din Ploieşti, care au promis asociaţiei ”Lupii Galbeni” sume mari de bani din bugetul local pentru performanţele echipei de fotbal Petrolul, nu sunt obligate să achite sumele neplătite, respectiv 1,3 milioane euro, a decis Tribunalul Prahova.

Asociaţia "Lupii Galbeni” prin intermediul căreia echipei Petrolul Ploieşti i s-au promis trei milioane de euro de la bugetul local şi care a dat în judecată autorităţile ploieştene cerând restul de 1,3 milioane euro neachitaţi din banii promişi a pierdut procesul intentat Municipiului Ploieşti la Tribunalul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, magistraţii Tribunalului Prahova au decis, prin sentinţa pronunţată joi, să respingă cererea Asociaţiei Comunitare ”Lupii Galbeni” ca fiind neîntemeiată. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, în condiţiile în care Tribunalul Prahova a fost instanţă de fond în acest proces.

În luna martie a acestui an, Asociaţia "Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul căreia echipei de fotbal Petrolul Ploieşti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploieşti pentru performanţele competiţionale obţinute de Petrolul a dat în judecată municipiul Ploieşti pe motiv că autorităţile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisă, în condiţiile în care între autorităţile locale şi Asociaţia "Lupii Galbeni” există un contract cu privire la alocarea banilor.

Procesul a fost deschis la Tribunalul Prahova.

La acel moment, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, declara că cei aproximativ 1,3 milioane de euro care ar fi trebuit viraţi către "Lupii Galbeni” nu au fost prevăzuţi în buget şi că din acest motiv plăţile către asociaţie au încetat.

Tot atunci, Bădescu preciza că asociaţia "Lupii Galbeni” nu are şanse să câştige procesul şi să oblige autorităţile locale să aloce banii întrucât contractul nu prevede termene fixe de plată, şi nici penalităţi de întârziere.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat două hotărâri care reglementează colaborarea dintre autorităţile locale şi o organizaţie neguvernamentală prin care echipei de fotbal Petrolul Ploieşti i se acordă premii în valoare de trei milioane de euro din bugetul local.

Modul în care au fost adoptate cele două hotărâri face obiectul unei anchete deschise de DNA, după ce o fostă directoare economică din cadrul Primăriei Ploieşti a sesizat DNA cu privire la faptul că cele două hotărâri ale Consiliului Local nu au viza directorului economic din aparatul executiv al Primăriei.

În luna februarie a acestui an, zeci de consilieri locali ploieşteni, dar şi primarul municipiului au fost chemaţi la audieri la sediul DNA Ploieşti în acest dosar.

Reprezentanţi ai Consiliului Local Ploieşti susţin că nu este nevoie de acea viză, întrucât compartimentul economic al aparatului executiv din Primărie trebuie să acorde viză numai hotărârilor privind bugetul local, iar cele două HCL nu sunt hotărâri referitoare la buget.

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.