Petrolul plătește sume amețitoare către LPF și UEFA

Publicat in Sport 25 Septembrie 2014 1512 ori
Google+ WhatsApp
Petrolul plătește sume amețitoare către LPF și UEFA
Petrolul plătește sume amețitoare către LPF și UEFA

Cum bine se știe, în urma raportului făcut de către observatorul brașovean Octavian Goga după jocul Petrolul – Steaua, clubul ploieștean a fost penalizat cu suma de 40.000 lei, cu 10.000 mai mult decât omologul bucureștean.

 

În total, pe parcursul sezonului trecut, entitatea din strada Stadionului a virat către LPF o sumă mare, adică mai bine de 100.000 de roni. Sau, pentru a discuta în lei vechi, peste un miliard! În acest sezon, până la acest moment, oficialii Petrolului sunt obligați să scoată din visteria clubului 90.000 de roni! Iar amenzile venite din partea UEFA, numai pentru acest sezon, se ridică la amețitoarea sumă de 97.000 de euro! Adică aproape 450.000 de roni! Patru miliarde și jumătate...

 

Cum bine se poate observa, forul conducător al fotbalului românesc a simțit prin cine se poate îmbogăți! Arena plină a Ploieștiului, nonconformismul fanilor și excesul lor de zel aduc sume frumoase la Ligă. Astfel încât, cum bine se vede, s-a repliat în viteză și nu mai suspendă terenul de joc ori anumite sectoare dar... te arde la bani! Următoarea amendă, în cazul în care ultrașii vor recidiva, va fi de 60.000 de lei! Abia după aceea, considerându-se inutile obstrucțiile pecuniare, se va trece la suspendarea completă a arenei, pentru perioade mari de timp!  

 

Firește, există și întrebarea firească a celor care nu sunt parte a fenomenului așa zis “ultras”, mai mult sau mai puțin radicali: dar noi ce vină avem să nu ne putem vedea favoriții pe “Ilie Oană”? De ce am mai plătit biletele sau abonamentele? Răspunsul este în ceață, nimeni nefăcînd nimic constructiv pentru a-l afla și pune în practică!

 

Starea parcă de război văzută și simțită duminică seară, cu zeci și zeci de petarde și făclii ori fumigene aruncate în teren sau prin peluză, i-a oripilat pe mulți dintre cei prezenți. Show-ul pirotehnic, pregătit în cele mai mici amănunte, a fost posibil cu complicitatea celor care se învârt atât în jurul stadionului cât și în incinta acestuia. Este foarte clar că Jandarmeria are un “blat” cu bucureștenii de vreme ce, în urma demenței vizibile din sectorul pe care aceștia îl ocupau, nu s-a procedat la evacuare! Imaginați-vă cum, în iarna trecută, “petroliștii” nici măcar nu au fost lăsați să ajungă în Ghencea, fiind întorși din drum, fără explicații, la margine de București! Iar acum, chiar dacă au provocat vizibil, steliștii au fost protejați și iertați!

 

Surse din cadrul forțelor de ordine au povestit - sub protecția anonimatului - cum întreg arsenalul pirotehnic a fost introdus în stadion cu ajutorul sticlelor de răcoritoare de 2 litri! Dacă în urmă cu un sezon s-au descoperit “bombele” pe copertina arenei, plasate acolo cu destule ore înainte – o dronă descoperind sacul cu pricina! - iată că, duminică, controlul “la sânge” a ocolit tocmai oamenii din interior care au admis să ascundă arsenalul printre baxurile de suc! Și, de acolo, totul a fost foarte ușor!

 

Aud zeci de discuții și citesc sute de materiale prin care fanii Petrolului își manifestă când bucuria, când indignarea față de jocul echipei, pe de o parte, fiind extrem de vocali când vine vorba despre oficialii echipei, în opinia lor vinovați de cele ce se întâmplă la echipă. Dar de aici și până la a reacționa la modul în care au făcut-o duminică seară... e cale lungă! Adică, în loc să se plătească salarii sau să se achiziționeze un jucător - la cererea suporterilor, eventual! - trebuie plătite sume colosale către LPF! Chiar aceasta să fie normalitatea pe care cu toții ne-o dorim? Tema este vastă și chiar merită a mai fi dezbătută! Pe de altă parte, sunt sigur că demersul jurnalistic, poate prea glisant, nu-i va capacita la adevărata valoare pe toți colegii de mass-media. Mă înșel?

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.