Jandarmeria a sancționat clubul Petrolul

Publicat in Sport 22 Septembrie 2014 891 ori
Google+ WhatsApp
Jandarmeria a sancționat clubul Petrolul
Jandarmeria a sancționat clubul Petrolul

Iată cum arată comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti după incidentele de aseară de pe “Ilie Oană”:

 

 „Ca urmare a partidei de fotbal care a avut loc duminică, 21 septembrie a.c., pe stadionul Ilie Oană, din municipiul Ploieşti, între echipele F.C. Petrolul Ploieşti – F.C.Steaua Bucureşti, vă comunicăm măsurile dispuse de Gruparea de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab» Ploieşti, ca urmare a incidentelor petrecute pe timpul şi după terminarea competiţiei sportive menţionate. Astfel, reprezentanţii Jandarmeriei au constatat şi sancţionat o serie de încălcări ale prevederilor legale în vigoare după cum urmează: Au fost identificate 4 persoane cărora le-au fost întocmite actele de sesizare pentru deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 37 din Legea 126/1995 (republicată) privind regimul materiilor explozive.

 

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.100 lei pentru aruncarea asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel; săvârşirea în public de fapte sau gesturi obscene; vânzarea la suprapreţ a biletelor; ascunderea feţei cu diverse articole vestimentare. 14 persoane au primit interdicţia de a mai participa la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an.

 

Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege, clubul organizator a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei conform Art 10, alin. 1, lit.c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

 

Societatea privată de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în planul de acţiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012.

 

Activităţile de identificare a persoanelor care au comis fapte antisociale în arena sportivă,  vor continua având ca scop tragerea la răspundere a acestora“, se arată în comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti.

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.