Steaua, greu de ucis!

Publicat in Sport 22 Septembrie 2014 Actualizat: 22 Septembrie 2014 638 ori
Google+ WhatsApp
Steaua, greu de ucis!
Steaua, greu de ucis!

Petrolul Ploiești – Steaua București 2-3 (1-2)

 

Cu antrenor nou și trei absențe de marcă din prima distribuție, echipa “lupilor” a intrat în teren decisă să tranșeze victoria în jocul cu “militarii”.

 

Astfel, chiar din primul minut, Tamuz a ratat deschiderea scorului, incredibil, cu toată poarta goală în față, după ce Alcenat șutase puternic și  portarul Arlauskis respinsese cu greutate, la 5 metri în față! Apoi, pe contră, steliștii au dezvoltat un contraatac în viteză în urma căruia Chipciu a pătruns în careu, a șutat, Pecanha a respins până la Rusescuiar atacantul a trimis în bara din stânga!

 

În minutul 14, pe fondul atacurilor în valuri ale “lupilor”, oaspeții au declanșat un atac fulgerător în urma căruia CHIPCIU a șutat puternic și plasat, în dreapta lui Pecanha, deschinzând scorul: 0-1! Mai mult, după alte trei minute, steliștii majorează diferența, KESERU reluând în plasă, cu capul, din 6 metri, o centrare a lui Sânmărtean: 0-2! De remarcat faptul că Varela a intenționat să participe la joc, fiind în poziție de ofsaid nesemnalizată!

 

Trezită din pumni, echipa lui Mulțescu a avansat cu și mai mult aplomb în jumătatea adversă iar rezultatul s-a concretizat și pe tabela de marcaj, TAMUZ (28) plasându-se excelent între Varela și Szukalași și înscriind din alunecare: 1-2!

 

Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, pe fondul echilibrării jocului, Rusescu a avut o ocazie uriașă de gol dar balonul șutat din afara careului a trecut la o palmă de butul din dreapta lui Pecanha!

 

În minutul 43, după un atac colectiv și o gafă uriașă a lui Geraldo, percutantul Keșeru s-a trezit cu mingea la picior în interiorul careului mic, a preluat precis și a căutat să plaseze mingea pe lângă Pecanha dar brazilianul a deviat, uluitor, în ultimul moment!

 

La ultima fază, exact pe finalul minutului de prelungire arătat, Tamuz a avut golul egalării în vârful bocancului dar i-au lipsit doar câțiva centimetri să ajungă primul la întâlnirea cu mingea degajată in-extremis de către Arlauskis!

 

Am asistat la 45 de minute de fotbal intens, jucate de foarte multe ori pe muchie de cuțit, cu multe greșeli în defensiva Petrolului și știutul pragmatism din tabăra bucureștenilor. Bașca renumita baftă...

 

Mitanul secund a început echilibrat, fără mari ocazii de gol. După 14 minute, în urma unei acțiuni personale și a unei pase de efect, Priso l-a servit perfect, la 8 metri, pe TAMUZ iar ciocolatiul responsabil cu golul și-a mai făcut o dată datoria: 2-2!

 

Atunci când toată lumea aștepta ca Petrolul să preia conducerea, în urma unei faze de atac prelungită, VARELA (73) a împins balonul în poartă, după o fază la care Pecanha nu a putut reține șutul din unghi al lui Rusescu!

 

A fost, din păcate pentru “lupi”, lovitura de măciucă pe care nu au mai putut-o controla, rezultatul final aruncând Petrolul în depresie...

 

Casetă

 

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 13.000. Marcatori: Tamuz (28, 59)/ Chipciu (14), Keseru (17), Varela (73)

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo (cpt), Gerson (46 Satli), Fanchone - Mustivar, De Lucas – Nepomuceno (57 Astafei), L. Marinescu (80 Gallegos), Priso – Tamuz. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Latovlevici (61 Toșca) - Prepeliță (cpt), Sânmărtean - Popa, Rusescu 83 Breeveld), Chipciu – Keseru (70 Stanciu). Antrenor: Constantin Gâlcă

Cartonașe galbene: Gerson (9), Astafei (58), Satli (90+30/ Popa (19), Szukala (80)

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) - Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Ovidiu Artene (Vaslui)

Observatori: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), Octavian Goga (Brașov)

Jucătorul meciului: Alexandru CHIPCIU

 

 

 

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.