Calificare compromisă după un meci complet nebun! (galerie foto)

Publicat in Sport 21 August 2014 Actualizat: 22 August 2014 2201 ori
Google+ WhatsApp

 

FC Petrolul – Dinamo Zagreb 1-3 (1-1)

 

În ciuda remizei neașteptate cu Rapid, scor 0-0, în ultima etapă a Ligii 1, fanii Petrolului nu și-au pierdut entuziasmul, peste 14.000 fiind prezenți în tribunele arenei “Ilie Oană”. O atmosferă de meci mare, o simpatie colosală mai ales la intonarea imnului echipei, o stare de spirit propice vizionării unui meci cum numai o competiție europeană de calibrul Europa League o poate oferi. Ecoul tribunei a doua, mereu în canon cu peluza suporterilor, a făcut deliciul celor 15 fani croați prezenți la locul rezervat oaspeților, mai toți grăbindu-se să imortalizeze entuziasmul fanilor ploieșteni.

 

Jocul a început cu ambele echipe evoluând prudent, croații încercând să taie din start posesia Petrolului și să contraatace periculos.

 

Prima mare ocazie de gol a aparținut “lupilor”, Teixeira (7) - în urma unei scheme bine gândită - șutând din mișcare, de la 13 metri, lateral stânga, iar portarul croat a salvat in extremis! După zece minute, Mutu (17) a șutat previzibil, cu stângul, de la 16 metri, exact în brațele lui C. Eduardo!

 

În replică, W. Eduardo a avut un șut bun, puternic, de la 18 metri, perpendicular, dar mingea a trecut la 20 de cm peste bară! Iar Soudani, un minut mai târziu, cam din aceeași poziție, a făcut o cursă reușită și a șutat exact ca și colegul său!

 

În minutul 27, în urma unei centrări din flancul drept, Mutu a atins balonul cu mâna, după o deviere a lui Cop, iar arbitrul Orsato a indicat punctul cu var. Penaltiul a fost transformat cu precizie de către COP: 0-1! După trei minute, în urma unui corner, același Mutu a trimis cu capul din 8 metri dar portarul croat a reținut pe linia porții! Petrolul a reușit să egaleze prin Tamuz (38) dar arbitrul a fluierat un fault la portar, făcut anterior de către Mutu!

 

Dinamo jacă deschis, fără nicio inhibiție, iar W. Eduardo și Cop sunt aproape de golul doi!

 

În ultimul minut al primei reprize, după o pasă perfectă a lui Teixeira, TAMUZ a egalat, după ce a driblat ambii apărători centrali și a șutat în dreapta portarului: 1-1!

 

Mitanul secund a fost, în primele 20 de minute, sărac în faze de gol, preocuparea celor două echipe fiind aceea de a nu greși . Totuși, odată cu intrarea lui Albin, dinamica fazelor la poarta croaților a crescut iar Tamuz (66) a șutat aprope de fericire, mingea trecând puțin peste poartă! Iar Mustivar (68), de la 18 metri, l-a imitat spre disperarea fanilor ploieșteni! Presiunea la poarta lui C. Eduardo a crescut cu fiecare minut scurs, oaspeții au început să tragă de timp iar marea ocazie a lui Mutu, scăpat în flancul stâng dar incapabil să ajungă să tragă corect, a isterizat asistența!

 

Nu a fost suficient pentru că în minutul 78, după o acțiune personală a lui Tamuz, mingea a ajuns la Mutu iar internaționalul a șutat, din 6 metri, exact în piciorul lui Simunovic, apărut ireal, de nicăieri! Iar nebunia a căpătat forme ireale după două minute, atunci când, pe contraatac, COP a reușit să înscrie după o lovitură de cap, din 6 metri, după centrarea lui Ivo Pinto: 1-2!

 

La ultima fază a meciului, dintr-o lovitură liberă directă de la 35 de metri, lateral dreapta, MACHADO a șutat violent, exact la vinclul din stânga lui Pecanha, stabilind un rezultat pe cât de neașteptat pe atât de mincinos: 1-3!

 

Casetă

 

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 14.000. Marcatori: Tamuz (45)/ Cop (27, 80), Machado (90+5)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone - De Lucas, Hoban (50 Mustivar) – Priso (62 Albin), Mutu (cpt) (83 Nepomuceno), Teixeira – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Dinamo: C.Eduardo – Pinto, Simunovic, Simunic (cpt), Pivaric – Ademi, Brozovic – Soudani (46 Machado), Antolic (73 Vukojevic), W. Eduardo (62 Pjaca) – Cop. Antrenor: Zoran Mamic.

Cartonașe galbene: Alcenat (32)/ Ademi (49)

Cartonaș roșu: Geraldo (90+5)

Au arbitrat: Daniele Orsato – Lorenzo Manganelli și Nicola Nicoletti (toți din Italia)

Observator: Marinus Koopman (Olanda)

Delegat UEFA: Styrbjorn Oskarsson (Finlanda)

Jucătorul meciului: Duje COP.

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.