Halep joacă în această noapte cu Maria Şarapova

Publicat in Sport 15 August 2014 1919 ori
Google+ WhatsApp
Halep joacă în această noapte cu Maria Şarapova
Halep joacă în această noapte cu Maria Şarapova

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va juca, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu Maria Şarapova (locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5), în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari.

 

Meciul va avea loc vineri, la Cincinnati, nu mai devreme de ora locală 19:00 (sâmbătă, ora 02:00 în România).

 

Halep a trecut în optimi de Lucie Safarova, scor 6-4, 7-5, iar Şarapova a învins-o pe Anastasia Pavliucenkova (locul 25 WTA), scor 6-4, 7-6 (7/2).

 

"Am jucat pe hard dar cu mult timp în urmă. Va fi un meci interesant. Ultimele noastre întâlniri au fost pe zgură, ne ştim jocul foarte bine. Are un an foarte bun, unul dintre cele mai bune din carieră. Evident, să fii numărul 2 în lume este o mare realizare. Cu siguranţă va fi un meci dificil", a declarat Şarapova referitor la întâlnirea cu Halep.

 

Simona Halep a afirmat că Şarapova este o mare jucătoare şi vrea să vadă dacă pe această suprafaţă sportiva rusă se va impune din nou. "Joacă foarte bine, va fi o provocare pentru mine. Vreau să joc împotriva ei pentru că vreau să vă dacă pe hard mă va învinge din nou. Dar vreau doar să-mi fac jocul, să fiu agresivă, să deschid unghiurile aşa cum fac mereu şi să fiu foarte concentrată", a declarat Halep.

 

Până în prezent, Halep şi Şarapova s-au întâlnit de patru ori, de fiecare dată impunându-se sportiva rusă.

 

Învingătoarea va juca în semifinale împotriva câştigătoarei din întâlnirea Ana Ivanovici (Serbia), locul 11 WTA şi cap de numărul 9 - Elina Svitolina (Ucraina), locul 39 WTA.Partida Ivanovici - Svitolina este ultima pe terenul central, nu înainte de ora 04:00.

 

Pe partea superioară a tabloului de simplu, se vor întâlni numai favorite, după următorul program:

 

Serena Williams (SUA), locul 1 WTA - Jelena Jankovici (Serbia), locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, nu mai devreme de astăzi, ora 20:00;

 

Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4 - Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 12 WTA şi cap de serie numărul 12, nu mai devreme de mâine, ora 22:00.

 

Cu excepţia jucătoarei din Ucraina, niciuna dintre sportivele prezente în sferturi la turneul american nu este clasată mai jos de locul 12 WTA.

 

Calificarea în semifinale este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 113.000 de dolari şi 350 de puncte WTA.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.