Meci echilibrat, înfrângere onorabilă

Publicat in Sport 13 August 2014 1271 ori
Google+ WhatsApp
Meci echilibrat, înfrângere onorabilă
Meci echilibrat, înfrângere onorabilă

Jucătoarele pregătite de Gheorghe Covaciu au pierdut, în această seară, amicalul susţinut în Sala „Olimpia” în compania echipei de vedete adunate în această vară de CSM Bucureşti, dar au făcut-o onorabil. A fost 24-29 la finalul celor 60 de minute, după ce, la pauză, scorul consemnat pe tabela de marcaj a fost egal, 11-11.

 

Potrivit sitelui oficial, csmploiesti.ro, echipa bucureșteană a venit la Ploieşti cu toate jucătoarele străine de valoare transferate în această vară, cele patru brazilience – Mayssa Raquel De Oliveira Pessoa, Ana Paula Rodrigues, Deonise Fachinello Cavaleiro şi Fernanda Franca Da Silva –, spanioloaica Carmen Martin Berenguer, suedeza Linnea Torstenson şi rusoaica Ekaterina Vetkova, plus ucrainencele din sezonul trecut, Iryna Glybko şi Iulya Zaremba, cărora li s-au adăugat autohtonele Talida Tolnai, Iulia Curea, Oana Manea, Mihaela Tivadar şi Patricia Vizitiu, nume cunoscute iubitorilor handbalului de la noi. Iar constelaţia de vedete a oaspetelor le-a făcut pe elevele lui Gheorghe Covaciu să înceapă jocul timid, tabela indicând un 0-4 sec după cinci minute de joc. Uşor, uşor, ploieştencele au intrat în meci, au găsit breşe prin masiva defensivă adversă, iar în minutul 8 era 4-5. Surpriza n-a durat mult, pentru că, imediat, bucureştencele au apăsat pe acceleraţie, iar la 4-9, Covaciu a cerut time-out. S-a făcut 4-10, apoi 5-10 (minutul 14), moment în care Mette Klit a început să schimbe liniile, jocul reechilibrându-se brusc.

 

Au urmat 13 minute în care oaspetele n-au înscris niciun gol, iar Ploieştiul a făcut-o de cinci ori, pasa proastă a vizitatoarelor fiind ruptă de Oana Manea, cu reuşita de 10-11 (minutul 27). Paula Rodrigues a tras în bară de la „7 metri”, Vlaskalic a ratat şi ea o lovitură de pedeapsă, dar Shutska a avut ultimul cuvânt al reprizei şi a trimis echipele la vestiare la egalitate: 11-11.

 

După pauză, Mette Klit a readus titularele în teren şi, după un nou debut furtunos, CSM Bucureşti s-a desprins rapid la 16-11. A fost diferenţa în jurul căreia a stat scorul până aproape de final, de reţinut fiind doar revenirea gazdelor din ultimele opt minute, când, de la 17-26, au venit la 24-27. S-a încheiat 24-29, o diferenţă onorabilă în faţa unui adversar care vrea totul în noul sezon, după transferurile realizate în această vară.

Pentru handbalistele de la CSM Ploieşti urmează turneul de la Cluj-Napoca, cu două meciuri vineri şi unul sâmbătă, programul partidelor nefiind însă anunţat, deocamdată, de orgnizatori.

 

Despărţire amiabilă de Clara Vădineanu

 

Sosită în această vară pentru a întări lotul CSM-ului, Clara Vădineanu nu a apucat să debuteze nici măcar într-un meci amical sub comanda lui Gheorghe Covaciu, de vină fiind problemele medicale cu care s-a tot confruntat. Apropierea startului campionatului şi faptul că jucătoarea nu se putea pregăti la capacitate maximă a dus la negocieri în urma cărora cele două părţi au convenit asupra rezilierii amiabile a contractului.

 

CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 24-29 (11-11)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 200.

 

CSM Ploieşti: G. Cristescu – Dincu (1 gol), Vlaskalic (1), Sheiko (4, 1 din „7 metri”), Shutska (4), M. Roman (5), O. Ionescu (1). Au mai jucat: Ifrim – Gherman (1), Zamfirescu (4, 2 din „7 metri”), Chiricuţă, C. Preda, I. Dinu (2), R. Ştefan (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CSM Bucureşti: Mayssa De Oliveira – Curea (8), Torstenson (2), Paula Rodrigues (4, 1 din „7 metri”), O. Manea (4), Deonise Cavaleiro (5), Carmen Berenguer (4, 1 din „7 metri”). Au mai evoluat: Tolnai – Zaremba, Vetkova, Fernanda Da Silva (2), Tivadar, Glybko, Vizitiu. Antrenor: Mette Klit.

 

Arbitri: Marina Agliceriu şi Adrian Vasile.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.