Tadici: ”Cred că în proporție de 90% vom avea iar o campioană mondială la handbal”

Publicat in Sport 02 August 2014 1932 ori
Google+ WhatsApp
Tadici: ”Cred că în proporție de 90% vom avea iar o campioană mondială la handbal”
Tadici: ”Cred că în proporție de 90% vom avea iar o campioană mondială la handbal”

Selecţionerul primei reprezentative este convins că naţionala Under 18 va câştiga titlul mondial, mâine, în Macedonia, după ce s-a calificat cu 28-25 în faţa Muntenegrului. România va juca în ultimul act cu Germania, care a trecut în cealaltă semifinală de Danemarca.

 

Selecţionerul Gheorghe Tadici este convins că nimic nu mai poate opri naţionala de junioare să obţină titlul de campioană mondială la competiţia din Macedonia. Asta cu atât mai mult cu cât România și Germania s-au întâlnit deja în faza grupelor iar câștig de cauză au avut jucătoarele pregătite de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma, scor 27-25.

 

România a învins cu 28-25 naţionala Muntenegru în semifinalele Campionatului Mondial, iar acum se pregăteşte să joace cu trofeul pe masă. "Cred că în proporţie de 90% vom avea o campioană mondială, tot la handbal. Dacă junioarele vor gestiona foarte bine situaţiile de joc pe care şi le vor crea, nu au cum să piardă. Fetele au un volum mare de pregătire şi multe contacte internaţionale înainte de acest turneu final. Mă bazez apoi pe faptul că echipa a crescut de la meci la meci, a câştigat foarte multă încredere. Jucătoarele să nu se sperie de rezultatul pe care pot să-l facă. Nu va fi un meci uşor în finală, dar cu o poartă inspirată nu are cum să le scape victoria", a fost declaraţia lui Tadici.

 

„Ce impact va avea acest rezultat asupra handbalului românesc? Handbalul feminin la toate nivelurile este OK. Aş fi mulţumit dacă toate celelalte discipline de jocuri sportive din ţară, de piramidă, ar fi ca handbalul feminin", a mai spus Tadici.

 

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.