Mult mai aproape de turul al treilea!

Publicat in Sport 17 Iulie 2014 885 ori
Google+ WhatsApp
Mult mai aproape de turul al treilea!
Mult mai aproape de turul al treilea!

În fața unui public cald, dornic să vadă la lucru noua față a Petrolului, elevii lui Răzvan Lucescu au început în forță dar s-au lovit de o echipă neașteptat de „vie”, linia mediană a albanezilor ajutând defensiva care s-a achitat bine de toate sarcinile avute.

 

Este adevărat, nu foarte multe, cele mai clare apărând în urma unor faze fixe, după șuturi ale lui Albin. În rest, multă dăruire, mult entuziasm dar mai puțină precizie. Neașteptat, după referințele știute, echipa Flamurtari s-a prezentat pozitiv și în ofensivă, raidurile “în haită” solicitând serios defensiva “lupilor”, obișnuită mai degrabă să plece spre atac decât să fie atât de solicitată.

 


A rezultat un prim mitan fără goluri dar spectaculos prin angajament și disciplină tactică, elevii lui Ernest Gjoka străduindu-se să arate că nu au venit la Ploiești dinainte învinși!

 

Repriza a doua, jucată la lumina reflectoarelor, a debutat cu mai multă presiune din partea “petroliștilor”, Marinescu (48) ratând cadrul porții după un șut de la 20 de metri. După alte 3 minute, după cursa impetuoasă a lui Teixeira, fundașul dreapta al oaspeților, Arberi, a fost la un pas de autogol. În minutul 64, pe fondul jocului la o singură poartă, Nepomuceno a fost la o gheată de deschiderea scorului, centrarea lui Tamuz ducând balonul la câțiva centimetri de gol.

 

Golul izbăvitor a căzut în minutul 77, atunci când Teixeira a dat o pasă filtrantă ideală pentru NEPOMUCENO iar olandezul, intrat la pauză, a șutat frumos, sub bară, mingea plescăind plasa lui Lika: 1-0!

 

Suporterii au cerut și golul al doilea iar TAMUZ s-a conformat, balonul centrat din corner de către De Lucas fiind plasat, cu capul, sub bară, de la 5-6 metri: 2-0!

 

Finalul a fost aplaudat la scenă deschisă de către toți cei prezenți, Petrolul făcând, la capătul unei reprize secunde consistente, un pas apăsat către turul următor!

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.