Dragan Labovic, propunerea campionilor pentru Eurocup

Publicat in Sport 12 Iulie 2014 992 ori
Google+ WhatsApp
Dragan Labovic, propunerea campionilor pentru Eurocup
Dragan Labovic, propunerea campionilor pentru Eurocup

Nevoiţi să acopere golul lăsat de accidentarea lui Dragan Zekovic şi plecarea croatului Ante Krapic la CSM Oradea, oficialii campioanei României au găsit soluţia potrivită. Dragan Labovic (27 ani, 2.07 metri) este o extremă de forţă cu vastă experienţă în EuroCup, călită în puternicele campioanete ale Rusiei, Serbiei şi Germaniei.

 

Labovic este parte integrantă a generaţiei Serbia 1987, una dintre cele mai de succes de pe continent la nivel de juniori – alături de el au fost Teodosic, Tepic sau Stimac! Campion european de cadeţi (2003), MVP al Campionatului European U18 (2005), cel mai bun tânăr debutant în prima ligă din Serbia (2006) şi campion european U20 (2006), jucătorul născut la Prokulpje se identifică drept un baschetalist matur, inteligent şi cu un dezvoltat simţ al coşului.

 

Potrivit sitelui csuasesoft, sârbul a cucerit Cupa în ţara sa natală alături de FMP Zeleznik (2007), pentru ca doi ani mai târziu să devină cel mai bun marcator al Ligii Adriatice, cu o medie de 18 puncte pe meci. În ianuarie 2010, baschetbalistul de 2.07 metri a semnat în Grecia, cu Aris Salonic, trecând mai apoi în Germania, pentru a îmbrăca tricoul unei echipe de top, Skyliners Frankfurt. Următoarele 3 stagiuni aveau să-l prindă pe Labovic angrenat în Superliga Rusiei, evoluând, pe rând, pentru Yenisey Kranoyarsk (2010-2011), Krasnye Samara (2011-2012) şi Nizhny Novgorod (2012-2013). Ultimul an a fost şi cel mai dificil pentru jucătorul sârb, care, din cauza unor probleme familiale, a fost nevoit să renunţe prematur la înţelegerea cu polonezii de la AZS Koszalin şi, peste alte două luni, să „schimbe macazul”, în Turcia, la Aliaga Petkim. Sezonul 2013-2014 a fost încheiat de Labovic într-un campionat destul de exotic, cel al Libanului, unde a bifat doar două partide pentru Al Riyadi pentru un contract scurt și bănos. Oricum, ca și statistică, Labovic a fost principalul marcator pentru polonezi și turci, menținând un procentaj de peste 40% la 3 puncte și fiind productiv și la recuperare!

 

Jucătorul sârb a semnat cu CSU Asesoft un contract valabil pe un sezon, urmând să fie prezent la reunirea lotului, programată pe 11 august.

 

 

 

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.