Plimbare ca-n filme la Hipodrom!

Publicat in Sport 16 Mai 2022 274 ori
Google+ WhatsApp

Copiii care au fost în week-end la Hipodrom s-au simțit ,,ca-n filme"! Asta pentru că ei s-au plimbat cu Mokka, o iapă care a jucat în numeroase filme și seriale românești și care nu se sperie nici dacă tragi cu tunul, după cum ne-a spus Cristina Nicolae, practicantă de echitație și cea care a avut grijă de iapă în plimbările cu cei mici. Unii dintre ei au vrut doar să o mângâie, iar alții ar fi stat numai în șa.

În cadrul alergărilor dedicate galopului s-a înregistrat o premieră. Pentru prima dată au concurat cei mai mulţi cai, 9 în prima cursă, şi 10 în cealaltă ceea ce a făcut pământul să trepideze! Răzvan Mocanu, comisar, a spus că cu cât sunt mai mulți bidivii cu atât cursa e mai tare! Premiul „Alexandru Marghiloman”, organizat în parteneriat cu Jockey Club Român, a fost adjudecat de armăsarul Ariham, jocheu Dobrin Lukov.

Premierea câştigătorului a fost oficiată de doamna Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata fostului premier al României Alexandru Marghiloman, considerat, totodată, „Părintele Hipismului Românesc”, în memoria căruia a fost organizată principala cursă de galop a zilei. Ocupantul locului al 2-lea, Ivan Ivanov, a fost premiat de către Viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, iar Valentin Atanasov, care a venit pe locul al 3-lea cu iapa Lively Lydia, a fost premiat de către Constantin Şerban Cantacuzino, membru al Jockey Club Român.

Reuniunea a debutat cu Premiul „Horseland Dara-Elite”, organizat alături de partenerii de la Federaţia Hipică Română, în care s-a impus armăsarul Alwaadi, condus de Radostin Ivanov. Au urmat prima cursă demonstrativă de trap, câştigată de Isyness (în sulky Sorin Mocanu), Premiul “Alexandru Marghiloman”, a doua cursă demonstrativă de trap, în care s-a impus General de Bry (în sulky Adrian Marciu) şi, la final, Premiul „Regele Ferdinand I al României”. Cîştig de cauză în ultima cursă a avut Mister Five Euro, condus de Valentin Atanasov. Circa 600 de spectatori au fost prezenţi în tribunele Complexului Hipodrom şi care au putut urmări şi momentele artistice oferite de micii dansatori din cadrul Grupei Briliant, una dintre cele opt grupe de dans ale secţiei Fabis Dancers din cadrul Fabis Art, din Ploieşti. Sursa foto:csmploiesti.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.