O competiție pe placul pugilistelor ploieștene

Publicat in Sport 08 Martie 2021 269 ori
Google+ WhatsApp
O competiție pe placul pugilistelor ploieștene

Cupa României este o competiţie care le prieşte boxerițelor de la CSM Ploieşti și CS Petrolul. Anul acesta întrecerea a avut loc la Sibiu acolo unde școala de box ploieșteană a dovedit încă o dată că produce rezultate. Atât clubul municipal cât și cel petrolist au avut reprezentante pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Ultima luptă a competiției a fost la categoria „+80 kg”. Pugilista CSM-ului, Livia Botica, campioană națională și campioană europeană, a dat KO-ul întrecerii după doar 15 secunde de la primul gong! Victimă a fost reprezentanta Buzăului care a trebuit să recunoască foarte repede superioritatea adversarei. Pentru Livia a fost primul titlu la ,,tineret", unul obținut foarte spectaculos. Colega ei, Isabel Pârvu, a confirmat performanța de anul trecut reușind să ocupe primul loc în limitele categoriei „60 kg”.

Și petrolista Luciana Maria Petrache și-a confirmat supremația în ringul sibian impunându-se la categoria ,,46kg". Performanța de pe malul Cibinului îi aduce pugilistei antrenate de maestrul emerit Leontin Sandu selecția la lotul național de junioare. În competiţia găzduită de Sala „Transilvania” alte trei sportive ale CSM-ului, toate debutante, au urcat pe podium. Este vorba despre Beatrice Căldărariu, Ioana Voicu şi Denisa Şoptereanu care au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Titi Tudor: „Sunt foarte mulţumit de bilanţul realizat, pentru că ne pregătim în condiţii de pandemie şi avem mari probleme în a organiza meciuri de pregătire. Iar fără jocuri de verificare, este foarte greu la box! Din fericire, fetele care porneau favorite au confirmat, iar alte trei-patru sportive vin tare din urmă, motiv pentru care ne gândim să dezvoltăm boxul feminin în Ploieşti şi, poate, la anul să organizăm Campionatul Naţional feminin”, a declarat coordonatorul secţiei de box a clubului pentru siteul oficial.

Leontin Sandu:,,Copilul este bine pregatit si are valoare. Ma asteptam sa castige pentru ca a reusit si anul trecut. Competitia a fost si un criteriu de selectie pentru lotul national care va participa la Campionatul European din vara. Ne pregatim de doi ani de zile impreuna, este muncitoare, are toata gama de lovituri si este normal sa ajunga la lotul national de junioare."

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.