LPF amenință cu judecata

Publicat in Sport 05 Martie 2021 210 ori
Google+ WhatsApp
LPF amenință cu judecata
LPF amenință cu judecata

Liga Profesionistă de Fotbal va acţiona în judecată Federaţia Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul în care FRF va refuza să plătească suma de aproximativ 550.000 de euro pentru pregătirea arbitrilor în vederea implementării arbitrajului video (VAR) în Liga I, a declarat într-o conferință de presă Gino Iorgulescu, șeful LPF.

"Eu sper ca federaţia să găsească bani pentru pregătirea arbitrilor pentru că a luat bani de la UEFA şi FIFA pentru anumite proiecte... şi poate au mai rămas ceva bani pe care îi pot folosi pentru VAR. Dacă domnul Burleanu nu are fonduri, de ce nu a spus de la început? El spunea peste tot că arbitrii sunt pregătiţi fizic şi teoretic, mai trebuie doar să-i trimită în străinătate. Dacă nu are, nu ştiu, poate federaţia se împrumută, poate ia bani în avans, nu ştiu ce să facă”, a declarat Iorgulescu.

Acesta a mai explicat că după implementarea VAR cluburile vor plăti anual aproximativ 2 milioane de euro pentru arbitrajele din Liga I. ,,Fără VAR, costurile cluburilor cu arbitrii se ridică la 1,2 milioane de euro. Dacă se mai adaugă jumătate pentru cei din cabina VAR, putem face o socoteală. Deci cluburile vor ajunge să plătească aproape 2 milioane de euro la federaţie pentru arbitri. Deci sunt nişte costuri. De ce să aibă FRF cotă parte din drepturile TV la Liga I? Domnul Burleanu vorbeşte tot timpul de solidaritate, dar dacă ne uităm în Germania, solidaritatea se face în ambele sensuri. Noi putem să dăm ceva, cum a fost cazul nesemnării convenţiei privind comisiile juridicţionale, dar dânsul nu ne-a dat nimic. Adică cluburile dau jucători către echipele naţionale şi ar putea să ne dea şi nouă o cotă parte din încasările de la meciurile naţionalelor", a spus el.

Implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii I din punct de vedere tehnic a fost preluată de către deţinătorul de drepturi TV, care a achiziţionat deja echipamentul specific, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să se ocupe de pregătirea arbitrilor. Numai că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că în cazul în care Liga Profesionistă de Fotbal nu contribuie cu nicio sumă de bani, arbitrajul video va fi folosit doar la meciurile din Cupa României, competiţie organizată de FRF.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.