Prahova are campioană europeană la box!

Publicat in Sport 02 Decembrie 2020 339 ori
Google+ WhatsApp
Prahova are campioană europeană la box!

Livia Maria Botică a devenit campioană europeană la box! Pugilista din Boldești-Scăeni și-a adjudecat medalia de aur chiar la prima ei competiție europeană din carieră! Legitimată la CSM Ploiești, Livia a reprezentat România la Campionatul European de Juniori și Junioare ce se desfășoară, în acest zile, la Sofia. Pugilista s-a luptat în finală cu Weronika Bochen(Polonia), probabil, cea mai mare boxeriță prezentă în capitala Bulgariei. Chiar dacă din punct de vedere fizic românca a fost în dezavantaj, prin tactica stabilită la colț împreună cu antrenorul Adrian Lăcătuș, ea a știut permanent să se miște în ring și a reușit lovituri devastatoare împotriva adversarei.

Succesul sportivei de 15 ani a fost fără dubii, decizia arbitrilor fiind unanimă:5-0! În semifinale, reprezentanta României a trecut de ucraineanca Polina Chernenko, cea care a fost numărată de trei ori de arbitrul ringului înainte ca Maria Botică să fie declarată învingătoare. Performanța deosebită a fost urmărită "live" și de maeștrii Titi Tudor și Adrian Pârlogea, cei care au format-o și au lansat-o spre lotul național. Antrenorii împreună cu 9 pugiliști de la CSM Ploiești se află la Arad acolo unde, de mâine, va începe Campionatul Național pentru Cadeți, întrecere rezervată tinerilor pugiliști născuți în anii 2006 și 2007.

Iată echipa CSM-ului: Fabio Stroe (categoria 36 de kilograme), Răzvan Pavel (44,5 kg.), Mario Gheorghe (46 kg.), Eftimie Dumitru (48 kg.), Robert Ciobanu (56 kg.), Ștefan Toader (59 kg.), Cristian Toader (62 kg.), Darius Popa (76 kg.) și Marian Stângă (plus 90 kg.). Tot la Arad sunt prezenți și cei de la Clubul Sportiv Petrolul. Petroliștii vor lupta pentru medalii cu 6 boxeri: Alberto Stănciulescu (34 kg.), Valentin Băiculescu (41,5 kg.), Ianis Vlăduț Ilie (44,5 kg.), Roberto Popescu (50 kg.)(băiatul fostului număr 5 olimpic Georgian Popescu), Mario Năsturică (56 kg.) și Antonio Alberto Onoiu (90 kg.). Sportivii clubului CS Petrolul vor fi îndrumați de la colțul ringului de antrenorul Ovidiu Dragomir.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.