Un nou start pentru atletismul școlar ploieștean!

Publicat in Sport 23 Septembrie 2020 594 ori
Google+ WhatsApp

Casa atletismului școlar ploieștean a fost inaugurată, astăzi, în zona de sud a orașului. După ani de zile de navetă, antrenorii Maria Andrei, Florin Andrei, Robert Munteanu și atleții Clubului Sportiv Școlar Ploiești au locul lor unde pot pregăti noi performanțe. Sportivii sunt cei mai bucuroși pentru că se pot antrena pe cea mai modernă suprafață, iar antrenorii spun că noua locație trebuie să aducă rezultate și mai bune.    

Baza atletică este situată lângă Colegiul Tehnic ,,Lazăr Edeleanu", a fost realizată în 8 luni de zile, este dotată cu instalaţie de nocturnă, vestiare, iar pista de alergare este omologată de Federaţia Internaţională de Atletism. Toată lucrarea a costat 120.000 de dolari fiind amenajată cu ajutorul Fundației Timken. Reprezentanta acesteia, Simona Tudor, a tăiat panglica alături de Magdalena Georgescu, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Prahova.

Directorul CSȘ Ploiești, Silviu Stănescu, a spus că performanţele copiilor l-au obligat să se zbată pentru realizarea acestei locații. Noua pistă este singura din ţară de 200 de metri, în aer liber, iar preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, venit împreuna cu secretarul general al FRA, Augustin Iancu, a precizat că suprafața este a treia de acest gen din România, după cele de la Craiova și Cluj.

Clubul şcolar ploieştean vrea să extindă baza. Se doreşte construirea în interiorul pistei a 8 culoare de viteză. În plus, se mai vrea amenajarea a încă două sectoare, unul pentru săritura în lungime şi altul pentru săritura în înălţime. În noua locație se pot desfășura concursuri de atletism la nivel județean, de la copii până la seniori. Mai mult, aici pot face pregătire fizică și alți sportivi de la alte ramuri sportive.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.