Fotbaliștii Petrolului au o atitudine pozitivă după rezultatele negative

Publicat in Sport 27 Mai 2020 320 ori
Google+ WhatsApp
Fotbaliștii Petrolului au o atitudine pozitivă după rezultatele negative
Fotbaliștii Petrolului au o atitudine pozitivă după rezultatele negative

Fotbaliștii Petrolului au o atitudine pozitivă după ce au ieșit negativ la prima testare împotriva Covid-19. Starea lor de spirit este accentuată și de faptul că golgeterul echipei, Sergiu Arnăutu, împlinește, astăzi, 30 de ani. Față de alte alte aniversări, de data aceasta fotbalistul cu trei decenii de viață va împărți tortul coechipierilor, dar fiecare dintre ei îl va savura în cameră. Arnăutu este printre cei șase jucători care au trebuit să semneze o prelungire a contractului până în luna august având în vedere că înțelegerile lor expiră la 30 iunie.

În principiu, mini play-off-ul va începe pe 4 iulie și se va termina în luna august o dată cu disputarea meciului/meciurilor pentru barajul de promovare în Liga 1. Ziua la Petrolul durează de dimineața până seara având în vedere că jucătorii sunt aduși prin rotație la antrenamente, la terenurile din Strejnicu și Pleașa. Cel mai mult stau pe teren antrenorii care trebuie să-i pregătească pe Olaru și compania în serii de câte patru, singura pauză a zilei fiind pentru masa de prânz.

Antrenorul Enache a aflat de noul protocol gândit de FRF și LPF care spune, printre altele, că jucătorii trebuie să vină cu mașinile personale la meci, titularii intră direct la vestiar, rezervele iau loc în tribună și este recomandată evitarea ședințelor tactice înaintea partidelor:''Nu sunt emotii in privinta testarii, poate ca este ceva nou pentru noi, dar am trecut prin multe mult mai importante decat acest test. Trebuie sa ne adaptam la protocolul impus, sa incercam sa fim responsabili si sa mentinem lucrurile sub control, in primul rand al sanatatii. Apoi, cu regulile impuse sa incercam sa fim eficienti si sa ne facem treaba cat mai bine.''

FRF și LPF au realizat două protocoale, dezvăluite de gsp.ro, pentru a reglementa organizarea și disputarea partidelor în plină pandemie de coronavirus, iar aceste protocoale vor fi analizate și supuse votului în ședința Comitetului Executiv al FRF.

Astfel, stadioanele pe care se vor juca meciurile din Liga 1 vor fi împărțite în 3 zone:

1 – În incinta stadionului vor avea acces cel mult 79 de persoane.

2 – În tribunele stadionului vor putea sta maximum 82 de persoane.

3 – În vecinătatea stadionului este permis accesul a cel mult 57 de persoane.

Federația Română de Fotbal a decis ca la intrarea în stadion să existe un triaj. „Persoanele implicate în organizarea meciului la stadion (inclusiv presa) vor trece prin filtru epidemiologic (chestionar, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion. Sunt exceptate delegațiile celor două echipe (jucători, staff tehnic), iar arbitrilor delegați li se va măsura doar temperatura.

Toate persoanele implicate în organizarea meciurilor vor purta măști și își vor dezinfecta cât mai frecvent mâinile. Triajul se aplică zonelor 1 și 2, iar persoanele din zona 3 (exteriorul stadionului) vor respecta recomandările generale de prevenție (distanțare socială, igiena mâinilor, igiena respiratorie”, se arată în protocolul emis.

Jucătorii din Liga 1 vor trebui să respecte un set de reguli foarte strict, iar FRF le-a pregătit în detaliu. În vestiar, la ajungerea la stadion, vor intra doar jucătorii titulari. Jucătorii de rezervă vor merge direct pe suprafața de joc sau la propriile bănci de rezerve unde vor sta până la ieșirea jucătorilor titulari la “încălzire” (după aceasta vor putea merge la vestiar pentru a se echipa).

Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare.Este obligatoriu ca băuturile (energizante, hidratante etc) folosite de jucători, staff, etc să fie puse în sticle personalizate.Se recomandă folosirea dușurilor, la sfârșitul jocurilor, în grupuri mici, păstrându-se distanța de 2 metri între persoane. Jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor și nu vor fi însoțiți de copii la ieșirea de la vestiare.

Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică de cel puțin un metru trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adaugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a 8 scaune așezate la respectiva distanță. Astfel, persoanele de pe banca tehnică vor putea lăsa un scaun liber între ele. Atat staff-ul tehnic, medical, cât și jucătorii de rezervă, vor purta măști pe toata durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască).

Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Persoanele vinovate de încălcarea prezentelor interdicții, abaterea urmând a fi dovedită prin orice mijloc de probă, vor fi sancționate în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă. Dispozițiile art. 63 alin. 2.6 din Regulamentul Disciplinar al FRF se vor aplica în mod similar.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.