Fotbalul prahovean în topul național

Publicat in Sport 25 Mai 2020 757 ori
Google+ WhatsApp
Fotbalul prahovean în topul național

Județul Prahova este pe podiumul fotbalului național. Într-o statistică a FRF, fotbalul prahovean este pe locul doi privind promovarea în Liga 3, în ultimii zece ani. Conform clasamentului realizat de frf.ro, Prahova ocupă locul secund având șapte promovări, la fel ca și Aradul, din zece posibile. CSO Plopeni, Prahova Tomșani, Unirea Câmpina, CSM Câmpina, Astra II, Petrolistul Boldești și Petrolul Ploiești sunt formațiile care, de-a lungul timpului, au promovat la nivelul următor. Liderul ierarhiei este Timișul, cel care deține opt calificări în fotbalul la nivel național. Statistica s-a făcut doar echipele care nu au fuzionat, nu au cedat locul și nu și-au schimbat județul de proveniență după promovare. Președinte de 16 ani la AJF Prahova, Silviu Crângașu, susține că această poziționare este un merit al fotbalului prahovean care oferă o competiție puternică și explică acest lucru în mini-interviul acordat siteului federatiei:

Domnule Crângașu, e determinant nivelul competiției județene?

În mod cert contează foarte mult, doar competiția puternică oferă reprezentante pe măsură. Însă în Prahova, reușitele țin și de analiza riguroasă pe care o facem cu membrii privind situația promovabilității.

Dincolo de performanța individuală a echipelor, e și un succes comun?

Din multe puncte de vedere e o reușită a întregului fotbal prahovean. Ne consultăm permanent, nu luăm decizii pripite. Normal, ține de strategia fiecăruia, dar bazele sunt competiția solidă și modul de lucru la nivel de județ.

Veți depăși Timișul în acest top?

Puteam deja să îl depășim, ca să glumesc puțin

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.