Peste 100 de sportivi vor intra în cantonament închis

Publicat in Sport 18 Mai 2020 218 ori
Google+ WhatsApp
Peste 100 de sportivi vor intra în cantonament închis
Peste 100 de sportivi vor intra în cantonament închis

Prima tranșă de 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice vor intra începând de luni în cantonament închis de două săptămâni în bazele sportive de la Izvorani şi Snagov, organizatorii fiind pregătiţi şi în cazul în care ar apărea cazuri de infectare cu COVID-19, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

"Începând de astăzi vor veni în cantonamentul de la Izvorani loturile olimpice de judo, box, lupte, gimnastică, nataţie şi kaiac-canoe, un număr de 149 de sportivi, asta în primă fază. Iar canotajul la Snagov cu aproximativ 100 de persoane. Ăsta este primul val, ca să spun aşa. Este vorba despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare.

Întrebat dacă există teama că ar putea apărea un caz de infectare cu coronavirus în interiorul bazelor sportive, Covaliu a spus: "Noi suntem pregătiţi şi pentru acest scenariu, dar sperăm să nu ne confruntăm cu el. Avem o cameră pentru izolare în cazul în care cineva prezintă simptome, sunt descrişi paşii, protocolul care trebuie urmat. Eu îmi doresc să nu ne confruntăm cu aşa ceva, dar trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru orice situaţie şi suntem pregătiţi pentru situaţii de acest gen."

Cei 149 de sportivi care urmează să intre în cantonamente centralizate fac parte din loturile olimpice de canotaj (96 de sportivi), haltere (7), box (6), kaiac-canoe (5), judo (12), lupte (12), gimnastică artistică (6), nataţie (5). În afară celor 149 de sportivi, în bazele sportive vor intra şi reprezentanţi ai staff-urilor tehnice şi medicale, dar şi personalul angajat care urmează să-i deservească.Sursa:agerpres.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office