Un campion la atletism se antrenează cu bolovani!

Publicat in Sport 22 Aprilie 2020 954 ori
Google+ WhatsApp
Un campion la atletism se antrenează cu bolovani!

Atletul Rareş Toader, component al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, și-a făcut un program de antrenamente inedit, ajutat și de faptul că se poate exprima în aer liber. Campion naţional de seniori la aruncarea greutăţii, Rareș, s-a „autoizolat” acasă, la Călimăneşti, acolo unde se antrenează de zor. Sportivul de 23 de ani se mișcă permanent și nu-și permite să piardă pregătirea având în vedere că obiectivul lui este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

El efectuează zilnic două antrenamente după un program stabilit împreună cu antrenorul coordonator al secţiei de atletism a CSM, Augustin Iancu. Atletul combină metodele de pregătire improvizate cu cele moderne. Ridică bolovanii, lovește mingea medicinală de perete, dar beneficiază și de gărduleţe sau haltere. Rareş este la 31 de centimetri de baremul de calificare, dar se poate considera foarte aproape de competiţia niponă. Asta pentru că al doilea criteriu este situarea între cei mai buni 32 de aruncători din lume, iar el are şanse mari să se numere printre aceştia.

Toader a declarat, recent, într-un interviu acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Atletism, că amânarea Olimpiadei îl avantajează datorită vârstei. Până la anul va avea timp să mai acumuleze experiență la care se adaugă pregătirea specifică. Sportivul a mai menţionat că şi-ar dori foarte mult ca următoarea competiţie importantă, Campionatul European de la Paris, din luna august, să nu se amâne, însă o decizie în acest sens va fi luată de Asociaţia Europeană de Atletism luna viitoare. Sursa:csmploiesti.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.