Crina Pintea de la tineret

Publicat in Sport 14 Februarie 2020 925 ori
Google+ WhatsApp
Crina Pintea de la tineret

Crina Pintea are o urmașă la naționala de handbal tineret. Este chiar sora ei, Andreea. La doar 16 ani, handbalista legitimată la Centrul de Excelență Râmnicu-Vâlcea este și componentă a naționalei de tineret a României. Andreea și celelalte tricolore se află în cantonament la Ploiești acolo unde au două teste în compania ''bufniţelor" de la Activ Prahova Ploiești. Primul amical a fost marți, iar celălalt este astăzi, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor ,,Olimpia".

Sora lui Pintea este printre mezinele grupului şi spune că mai are de învăţat handbal. Joacă acelaşi post ca sora sa şi se consultă cu ea după fiecare meci. Îşi doreşte ca Crina să ajungă la Olimpiadă, iar ea să prindă lotul pentru Mondialul din vară. Visurile Andreei se pot îndeplini, susţine antrenorul României, Dragoş Dobrescu. El spune că jucătoarea are un potenţial mare şi o poate depăşi pe Crina Pintea. Dorinţa lui Dobrescu este de a forma o echipă care să se bată pentru cea mai strălucitoare medalie.    

România va organiza Campionatul Mondial, în perioada 30 iunie-15 iulie, după o pauză de 43 de ani! Tragerea la sorți va avea loc pe 28 aprilie, iar la competiție vor participa 24 de echipe naționale de pe 5 continente. Federația Română de Handbal poate pregăti în liniște acest eveniment după ce a primit bugetul necesar organizării și desfășurării competiției.

Andreea Ailincăi:,,Mai am de invatat mult handbal la lot pentru ca celelalte colege sunt mai avansate, mai experimentate. Pentru asta ma ajuta si sora mea care imi da multe sfaturi si de fiecare data dupa antrenamente, dupa meciuri, vorbesc cu ea pentru ca a trecut prin aceasta perioada si stie cum a fost. M-a sfatuit sa nu mai dau vina doar pe mine dupa meciuri si mereu sa zambesc chiar daca gresesc. Sper in doi ani maxim sa devenim colege la nationala mare. Pentru asta muncesc mult si vreau sa ajung la cea mai buna echipa din lume, sa joc la nationala, bineinteles titulara, si ea sa stea pe banca!''

Dragos Dobrescu:,,Vrem sa formam o echipa care sa se bata pentru cea mai stralucitoare medalie, mai ales ca jucam pe teren propriu. Lotul nu este complet pentru ca mai sunt trei jucatoare in pregatire la echipa de senioare, insa avem timp sa ne pregatim in formula completa. Pe Andreea am chemat-o pentru ca va fi o jucatoare de viitor. Inca e tanara, dar are toate calitatile si prin munca o poate depasi pe sora ei. Putem avea si o Cristina Neagu, mai avem si alte fete talentate, le spun sa aibe idoli, dar pe teren sa fie ele.''

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.