Prima medalie internațională

Publicat in Sport 11 Februarie 2020 592 ori
Google+ WhatsApp
Prima medalie internațională

Recent, în Turcia, s-a desfășurat Campionatul Balcanic de sală pentru juniori  cat.1.   Din lotul național al României a făcut parte și atletul de la CSS Ploiești, Andrei  Remus Niculiță. La prima apariție în concursurile internaționale, atletul pregătit de prof. Maria Andrei a reușit cu echipa de ștafetă  4 x 400 m a României,  să obțină medalia de bronz. Acesta  a participat și în proba de 400 m unde a avut o evoluție foarte curajoasă ,  conducând 360 m din cursă , reușind să termine într-un final  pe locul 2  în seria 1, cu timpul de 50.44 sec. record personal, iar în final să ocupe poziția a 7-a dintr-un număr de 12 concurenți, un rezultat notabil, ținând cont că este junior 2!                                                                                                                                                

Criteriul de selecție pentru  participarea  la Campionatul Balcanic J1 a fost cel mai bun rezultat din acest an pentru fiecare probă. Federația Română de Atletism a anunțat  că suplimentează câteva locuri pentru sportivii  care au fost în imediata apropiere a celor calificați, dar cu condiția ca acești sportivi să suporte toate cheltuielile deplasării prin club sau sponsori. În această situație s-a aflat și atletul Andrei Remus Niculiță care prin amabilitatea CSS Ploiești a reușit să  facă deplasarea  și să reprezinte România, obținând prima medalie internațională.

Cu  această ocazie, prof. Maria Andrei le-a mulțumit conducătorilor de la CSS Ploiești, directorii Silviu Stănescu și Doru Munteanu precum și contabilei Lilica Traiciu, pentru promptitudinea de care au dat dovadă în gestionarea  acestei situații, răsplătită de către sportivul Andrei Niculiță  cu o medalie , obținută atât pentru  CSS Ploiești  cât și pentru România!

Colegii lui Andrei au avut concurs în sala de atletism “Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu” București, Campionatul Național pentru Copii cat. 1 (2007) și  Copii cat.2 (2008), etapa de zonă. La întrecere au participat peste 300 de sportivi. Atleții de la CSS Ploiești pregătiți de prof. Maria Andrei și Florin Andrei, au reușit să obțină cinci  medalii,(două de aur,una de argint, două de bronz), astfel:

Categoria Copii 1                                                                                                                                                 

Eduard Gogonea – medalie de aur la 200 m – 27.69. sec.

Stafeta 4 x 200 m băieți a reușit cu timpul de 1.45.80 min. să obțină medalia de aur, în componența  Luca Moisoiu, David  Nichita, Eduard  Gogonea. Andrei  Zincă.

Copii cat. 2                                                                                                                                                     

David Radu  - medalie de argint la 200 m- 29.46 sec.   

Ștafeta 4 x 200 m băieți   -  medalie de bronz cu timpul de 2.00. 37 min, în componența  Valentin Șerbănoiu,  Ioan  Joița, Sebastian  Constantin, David  Radu. Ștafeta 4 x 200 m fete   -  medalie de bronz cu timpul de 2.02. 84 min, în componența  Diana  Neagu,  Andreea  Minea, , Maria  Răduc, Adriana  Ilioiu.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.