La doar 11 ani a cucerit Dubaiul!

Publicat in Sport 24 Ianuarie 2020 821 ori
Google+ WhatsApp
La doar 11 ani a cucerit Dubaiul!

La doar 11 ani este vicecampioană mondială la echitație! Nicola Ivan este al doilea cel mai bun jocheu din lume, titlu obținut în cursa de galop, dedicată copiilor, ce a avut loc, spre sfârşitul anului trecut, la Dubai. Nicola a câștigat cu Onyx, un ponei cât un pur-sânge, a fost însoţită de familie şi spune că a avut parte de o experiență minunată și s-a simțit ca o prințesă după ce a fost aplaudată la scenă deschisă de către lumea arabă.

Cursa a fost câştigată de o franţuzoaică însă organizatorii i-au spus că pentru ei a fost cea mai tare având în vedere că ocupanta primului loc a schimbat calul mult mai târziu decât trebuia şi totuşi i s-a permis acest lucru. A dat interviuri în limba engleză, și-a făcut țara cunoascută și a văzut ce înseamnă să concurezi la cel mai înalt nivel.

Se antrenează zilnic la Hipodromul din Ploiești cu ... Morcovel. Poneiul de 6 ani este cel care i-a adus calificarea în Emirate dupa ce a căștigat cursa decisivă la ea acasă. Îl îngrijește mereu, îl curăță, îl piaptănă să arate cât mai bine indiferent că este cu el la antrenament sau în cursele oficiale.

Nicola este elevă în clasa a 4-a la Şcoala "Sfântul Vasile" din Ploieşti, iar desenul este a doua pasiune a ei. Practică sportul călare de doar de trei ani de zile. Pe viitor își dorește să facă curse cu obstacol și de mare viteză.

Nicola Ivan:''A fost o experienta minunata si as vrea sa o repet la fiecare ocazie. M-au impresionat mult poneii. Sunt foarte, foarte buni, foarte cuminti si acolo nu se face echitatie pe cai, se face doar pe ponei. Sper sa devin campioana mondiala, dar pentru asta trebuie sa muncesc foarte mult pentru ca fara munca nu realizezi nimic. Visul mecu este sa particip la Olimpiada si sa fac curse spectaculoase".  

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office