I-a fost mai greu la Federație decât pe bârnă!

Publicat in Sport 05 Decembrie 2019 352 ori
Google+ WhatsApp
I-a fost mai greu la Federație decât pe bârnă!
I-a fost mai greu la Federație decât pe bârnă!

Andreea Răducan a decis să demisioneze din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică. Răducan a spus că hotărârea de a pleca din fruntea gimnasticii a luat-o din cauza neindeplinirii obiectivului: calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În plus, la nivelul gimnasticii românești sunt orgolii foarte mari, iar propunerile de schimbare nu au fost acceptate de toți membrii Comitetului Executiv. Fosta mare gimnastă a mai spus că au fost doi ani foarte grei la conducerea forului și partea cea mai costisitoare a fost legată de medicamentația sportivilor.

'' Nu sunt dispusa in continuare sa-mi asum ceea ce nu se doreste a se face in continuare, motiv pentru care am decis dupa sedinta Comitetului Executiv sa pun punct prezentei mele in frunte Federatiei Romane de Gimnastica. Voi ramane in continuare alaturi de gimnastica romaneasca. Cred ca si din cauza orgoliilor foarte mari ajungem in aceasta situatie. Am avut discutii corecte cu antrenorii federali. Daca nu e timp sau nu exista solutii eu nu pot sa continui in acest ritm. Sub o forma sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc sa faca o schimbare, spunand ca nu sunt solutii. Nu sunt dispusa in continuare sa-mi asum ceea ce nu se doreste a se face in continuare, motiv pentru care am decis dupa sedinta Comitetului Executiv sa pun punct prezentei mele in frunte Federatiei Romane de Gimnastica'' - a declarat Andreea Răducan cu ocazia conferinței de presă în care și-a anunțat demisia.

Răducan a fost aleasă în funcția de președintă la începutul lunii august 2017. Ea a susținut înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte, la feminin, și Marius Urzică, la masculin, cărora le-a reproșat faptul că au ratat calificarea cu echipele la Jocurile Olimpice. Echipele naționale feminine și masculine ale României nu vor evolua la Tokyo din cauza rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart. România va fi reprezentată la Olimpiada din 2020 doar la individual prin sportivii Maria Holbură, la individual compus, și Marian Dragulescu, la sărituri.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.