Proiectul EURO realizează 400 de baze sportive

Publicat in Sport 29 Noiembrie 2019 587 ori
Google+ WhatsApp
Proiectul EURO realizează 400 de baze sportive
Proiectul EURO realizează 400 de baze sportive

Cu prilejul tragerii la sorți EURO 2020, Federația Română de Fotbal îl are invitat special pe Martin Kallen, CEO UEFA Events SA. Împreună cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, acesta a atins, în cadrul unei întâlniri, mai multe aspecte privind organizarea Campionatului European de anul viitor în 12 orașe de pe continent.

Președintele FRF a prezentat stadiul pregătirilor:

„La nivelul întregului proiect de organizare, există 41 de dosare implementate de UEFA, 16 sunt gestionate de UEFA împreună cu FRF, iar 8 doar de FRF. Suntem în graficul convenit, astfel că vom fi pregătiți să găzduim cel mai important eveniment sportiv”.

„În următoarele două luni vor fi angajați încă 40 de specialiști pentru EURO 2020: manageri, coordonatori, asistenți de proiect”.

„Arena Națională a intrat într-un proces de modernizare pentru facilități dedicate confortului și siguranței spectatorilor. De la 1 mai 2020, stadionul va intra în totalitate sub controlul UEFA”.

„Stadioanele de antrenament pentru EURO 2020, Ghencea și Arcul de Triumf, se încadrează în termenul stabilit și vor fi gata înainte de EURO, conform informațiilor de la CNI. La stadionul Giulești, Compania Națională de Investiții și constructorul au anunțat o întârziere care se încearcă a fi recuperată”.

„Pe lângă aceste stadioane, este poate și mai important că, prin proiectul EURO 2020, vom avea 400 de baze sportive construite la nivel național”.

„E nevoie de infrastructură și logistică adecvată pentru organizarea unor competiții importante. Vom găzdui în 2021 Campionatul European Under 19 și vom încerca să aducem în România și alte competiții majore”.

Martin Kallen a anunțat că proiectul UEFA EURO 2020 în 12 orașe europene implică un cost de aproximativ 680 de milioane de euro și că profitul s-ar putea ridica la aproximativ 2 miliarde de euro. Sursa:frf.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.