Criterii de licențiere la prima ligă

Publicat in Sport 30 Octombrie 2019 404 ori
Google+ WhatsApp
Criterii de licențiere la prima ligă
Criterii de licențiere la prima ligă

În cadrul ședinței din cadrul Federației Române de Fotbal, membrii Comitetului Executiv au validat propunerea de modificare a Regulamentului național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2020-2021, precum și regulamentele privind procedurile comisiilor pentru acordarea licențelor și de monitorizare financiară.

Măsurile de dezvoltare a fotbalului din România aprobate tot de către Comitetul Executiv în precedentele ședințe au fost introduse în regulament. Astfel, cluburile din Liga 1 care solicită licența pentru sezonul 2020-2021 trebuie:

Să acumuleze minimum 60 de puncte în procesul anual de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii și juniori

Să participe cu echipa Under 16 în competiția dedicată acestei categorii de vârstă – Liga Elitelor

Să participe cu echipa de junioare U15 în Campionatul Național de fotbal feminin U15

Neîndeplinirea unuia dintre aceste criterii conduce la refuzarea licenței pentru participarea în Liga 1. De asemenea, a fost menținută valoarea pragului de abatere acceptabilă de 10 milioane de lei, care poate ajunge până la 25 de milioane de lei, în condițiile în care diferența este acoperită de aporturi de capital. Sancțiunea pentru neîndeplinirea acestui criteriu va fi interzicerea legitimării de jucători seniori până la următoarea perioadă de evaluare a situației financiare. Sursa:frf.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office