,,Cod roșu" înainte de ,,Furia Roja"

Publicat in Sport 04 Septembrie 2019 468 ori
Google+ WhatsApp
,,Cod roșu" înainte de ,,Furia Roja"

România înfruntă, mâine, Spania, supranumită și ,,Furia Roja", în cel mai așteptat meci al anului. În programul fotbaliștilor lui Contra a fost inclus și un film nou apărut pe piața de profil. Timp de două ore, tricolorii au ieșit din cantonamentul de la Mogoșoaia și au mers împreună cu staff-ul pentru a urmări un film de acțiune a cărui premieră a avut loc la finalul lunii august, „Cod Roșu în Serviciile Secrete”. Jucătorii l-au descoperit pe Gerard Butler în rolul unui agent secret acuzat pe nedrept de un atentat asupra președintelui SUA, interpretat de celebrul Morgan Freeman.

Înainte de vizionarea peliculei, jucătorii României au aflat că fostul lor coleg, Cristian Săpunaru, a decis să se retragă de la echipa națională. La 35 de ani și 5 luni, Săpunaru a hotărât să își încheie cariera sub tricolor după ce a îmbrăcat tricoul României în 36 de meciuri și a purtat de 11 ori banderola de căpitan a primei reprezentative, într-o perioadă începută acum mai bine de un deceniu, în 2008: ''A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta țara și, în ultima perioadă, să port pe braț banderola de căpitan al Echipei Naționale, purtată de mari fotbaliști ai României și de oameni care acum sunt un model de urmat în viață! Tuturor colegilor cu care am împărțit vestiarul și cu care am reușit să participăm la două Campionate Europene. Am avut o carieră la care mulți visează și sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la Echipa Națională a României și să las locul celor tineri și dornici de performanță! Vă mulțumesc și sper din tot sufletul ca Echipa Națională să se califice la Campionatul European din 2020!'' - au fost o parte din gândurile exprimate de fostul internațional printr-o scrisoare publicată de FRF.

Tătărușanu și coechipierii săi fac vizionări zilnice despre adversar, dar sunt informați și despre ultimele noutăți din arbitraj. La Mogoșoaia, tricolorii au fost vizitați de vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, cel care le-a prezentat ultimele noutăți aduse Legilor Jocului. Acesta le-a explicat jucătorilor și staff-ului naționalei cum au fost schimbate începând din acest sezon mai multe paragrafe din regulament privind:

- jocul cu mâna în suprafața de pedeapsă și sancționarea jucătorilor în asemenea cazuri

- repunerea balonului în joc de la portar sau din lovitură liberă din careul propriu

- modul în care un jucător înlocuit va părăsi terenul pe la cea mai aproapiată linie de margine, pentru    a evita astfel tragerile de timp.

Noutățile din arbitraj vor trebui reținute de jucători și aceștia trebuir să aibă grijă și în disputa cu spaniolii. Acest joc va fi arbitrat de o brigadă din Germania, condusă la centru de Deniz Aytekin și care îi mai are în componență pe Eduard Beitinger, Rafael Foltyn și Tobias Stieler (al patrulea oficial). Observator va fi sârbul Zoran Petrovic. Aytekin (41 de ani) este un arbitru de origine turcă, iar dincolo de fotbal este implicat în antreprenoriatul online, controlând o companie în domeniu. Este renumit pentru atenția pe care o acordă pregătirii fizice, având un preparator personal. Sursa:frf.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office