Box "de excelenţă" la Sala "Titi Prosop"

Publicat in Sport 05 August 2019 508 ori
Google+ WhatsApp
Box "de excelenţă" la Sala "Titi Prosop"

Sunt şanse bune ca Ploieştiul să devină un "Centru de Excelență" în box. Aşa a spus preşedintele Federaţiei Române, Vasile Câtea, cu ocazia venirii sale în urbea lui Caragiale. Acest centru se poate forma la sala " Titi Prosop" aşa cum se numeşte, mai nou, arena care i-a lansat în boxul de mare performanţă pe Doroftei și Diaconu. Cum renumele de ''Prosop" a devenit nume pentru locaţie, maestrul prahovean a organizat o gală în acest sens.

La întrecere au concurat pugiliști de la CSM Ploiești, Steaua și CS Petrolul. Președintele Federației dar și viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, au urmărit luptele, dar au vizitat și condițiile pe care le oferă acest stabiliment. S-au disputat zece meciuri la diferite categorii de vârstă și nivel: juniori, cadeţi şi fete. Cea mai gustată luptă a fost la cei mici acolo unde Ciprian Bănică a purtat mănuşi la fel de mari ca el. Acestea au fost aduse de Titi Tudor din Ucraina, de la şcoala de box a fraţilor Klitschko.

La evenimentul legat de schimbarea denumirii sălii un alt invitat special a fost maestrul emerit al boxului, Emil Popa. La 78 de ani, încă antrenor, acesta este unul din oamenii ce au contribuit substanțial la construcția locației cu tribune pe rulmenți, varianta preluată din Japonia atunci când maestrul Popa a fost într-un turneu internaţional cu lotul României.    

Titi Tudor: "Sunt multumit pentru ca sala imi poarta numele si renumele deoarece am scos si eu rezultate deosebite pentru boxul romanesc antrenand aici. Este o bucurie si oricum lumea ma recunoaste mai mult ca Titi Prosop decat Titi Tudor. Un centru de excelenta ar fi excelent pentru ca aceasta locatie ofera totul pentru asa ceva. In aceasta sala au luptat atatia pugilisti cu rezultate extraordinare in nobila arta deci inca un motiv pentru a se realiza asa ceva".  

Vasile Câtea:" La Ploiesti am avut intentia sa facem chiar un Centru Olimpic in acest an. Acum doua luni am purtat o discutie cu Leonard Doroftei in care i-am propus sa facem acest centru sub conducerea sa. Insa, din pacate, Doru a declinat oferta spunand ca este pe picior de plecare in Canada. Acum, impreuna cu Primaria Ploiesti, cred ca putem realiza un Centru de Excelenta pentru boxul ploiestean si prahovean."

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.