Juniorul vrea o promovare la fel ca seniorul

Publicat in Sport 01 Iulie 2019 802 ori
Google+ WhatsApp
Juniorul vrea o promovare la fel ca seniorul

Ianis Stoica își dorește promovarea în prima ligă cu Petrolul așa cum tatăl său a reușit această performanță în vara lui 2011. Cu Pompiliu Stoica în teren și copilul în tribună, Petrolul obținea accesul în prima ligă jucând meciurile de acasă la Strejnicu. După 8 ani de zile, fiul său, Ianis Stoica, vrea să-și treacă în palmares o promovare cu clubul unde a început fotbalul. El a debutat în amicalul cu Chindia Tărgoviște, disputat la Brașov sub ochii familiei care a venit să-l urmărească. Ianis simte că a revenit ''acasă" și spune că îi place să evolueze acolo unde este concurență.

Stoica junior a intrat în partea secundă a testului cu nou-promovata în prima ligă alături de alți juniori petroliști: Radu, Manolache, Rus, Simionescu, Constantinescu, Enache și Bucur. Antrenorul principal Flavius Stoican este impresionat de talentul puștilor însă el vrea și patru, cinci jucători care să fie peste media echipei. Antrenorul a folosit tot lotul în amicalul cu Chindia, cu excepția fundașului Sârghi și a mijlocașului Munteanu, care s-au pregătit separat.

Înainte și după joc, Stoican și Viorel Moldovan s-au salutat călduros și și-au urat baftă în partidele oficiale. Conducerea clubului a fost prezentă să vadă primul test, dar și pentru a semna contractele de joc cu noile achiziții. În această după-amiză, de la ora 18:00, Petrolul joacă un nou amical cu formația de juniori ACS Kids Tâmpa Brașov.

Ianis Stoica:''A fost o decizie usoara pentru mine sa revin la Petrolul. Este un club mare in fotbalul romanesc. Mi-am dorit sa ma intorc acasa, unde am inceput fotbalul si cred ca aici imi este locul. Pot sa ma remarc aici, imi place concurenta si cred ca o sa ma impun.''

Flavius Stoican:''Este o perioada in care baietii trebuie sa acumuleze din punct de vedere fizic. Avem copii foarte buni, nascuti 2002, chiar am mare incredere ca in viitorul apropiat o sa devina jucatori de baza ai echipei. O combinatie intre acesti tineri si fotbalistii cu experienta. Le multumesc si ii felicit pe Liliac si colegii sai ca au crescut niste copii foarte talentati. Ianis Stoica si ceilalti trebuie sa fie atenti, constienti si sa munceasca mult pentru ca talentul il au. Insa la acest moment avem nevoie si de jucatori consacrati, cu plus valoare pentru prima echipa. Orice jucator care va veni va avea sprijinul meu. Important este ca cei care vin aici trebuie sa-si arate valoarea si sa fie peste nivelul echipei pe care o antrenez.''

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.