Aur după o finală românească

Publicat in Sport 18 Iunie 2019 151 ori
Google+ WhatsApp
Aur după o finală românească

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au avut succes cu procedeele aplicate la Campionatele Balcanice juniori 4 – „U15” respectiv „Cupa Micilor Judoka”, desfăşurată la Bradu (Argeş). Campionatele Balcanice au avut loc la Skopje (Macedonia de Nord), în perioada 14-16 iunie. Cinci sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au făcut parte din lotul României la această competiţie. Reprezentanţii clubului ploieștean au obţinut două medalii – una de aur şi una de bronz. Vanessa Tolea a cucerit aurul după ce a trecut, pe rând, de sportivele din Bosnia, Bulgaria, Turcia, în semifinale, iar finala a fost autentic românească. Vanessa a învins-o pe Bianca Pop la categoria „44 kg”.

Bogdan Petre a obţinut medalia de bronz la „73 kg” după ce a pierdut în primul tur la cel care avea să cucerească aurul, Vidak Maljevic (Bosnia), apoi a trecut, în recalificări, de representanții Turciei, Bulgariei), pentru ca, în lupta pentru bronz, să treacă de un alt judoka turc. La competiţia din Macedonia de Nord au luat parte 138 de sportivi din zece ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Turcia şi România.

În țară, sportivi cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani au participat, la „Cupa Micilor Judoka”, o competiţie la startul căreia s-au aflat peste 240 de copii de la zece cluburi din ţară. Micuții competitori ploieșteni, pregătiți de de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu, Cosmin Slăveanu şi Roxana Creţu, au reuşit să obţină 19 medalii – 6 de aur, 6 de argint şi 7 de bronz -, astfel:

„Copii născuţi 2011-2012:

– locul I – Ilie Popina (26 kg), Lucas Ghighvaria (30 kg) şi Rhya Ghighvaria (26 kg);

– locul al II-lea – Timotei Pistriţu (22 kg);

– locul al III-lea – Fabian Tătaru (22 kg) şi Alexandru Marcu (22 kg);

„Copii născuţi 2009-2010”

– locul I – Luca Nedelcu (55 kg), Maya Ioan (29 kg) şi David Piscociu (42 kg);

– locul al II-lea – Alexandru Adam (30 kg), Teodora Niţoi (26 kg), Alexandru Vasile (38 kg) şi Karina Popescu (32 kg);

– locul al III-lea – Ioana Buliga (48 kg), Cristian Jianu (30 kg), Tiberiu Ivan (30 kg), Iustin Soare (34 kg) şi Antonio Bănică (38 kg);

„Copii născuţi 2007-2008”

– locul al II-lea – Iulian Petre (46 kg).

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office